Slagerij Velstra verzorgt al je culinaire wensen tijdens de feestdagen

Wat zet je tijdens de feestdagen op tafel? Pak je een kiloknaller van de supermarkt om de hoek, of ga je voor een kwalitatief goed stukje vlees? Voor de tweede optie ben je bij Slagerij Velstra aan de Nieuwe Oosterstraat aan het goede adres. Hier vind je tijdens de feestdagen meer dan genoeg opties.

Slagerij Velstra is geen onbekende in de Leeuwarder vleeswereld. Al ruim honderd jaar leveren zij vlees van de hoogste kwaliteit, nog altijd vanuit hetzelfde pand. Natuurlijk het gehele jaar, maar voor tijdens de feestdagen kun je speciaal bij Velstra terecht voor alles wat je nodig hebt om een avond culinair te genieten.

Daar zorgen de goedlachse eigenaar Jack Melein en zijn vakkundige personeel wel voor. Wat voor vlees hebben zij in de kuip? Jack: “Rondom kerst zien we dat veel mensen bij ons komen voor een gourmet- of fondueschotel. Met name voor het eerste: tegenover elke fondueschotel verkopen we maar liefst vijftien gourmetschotels.”

Bestellingen rond de feestdagen

En wat bestelt men rond de feestdagen nog meer bij hen? “Hierbij moet je denken aan onze handgeknoopte rollades, ossenhaas en wild. Met name wild vindt gretig aftrek. En onze speciaal gekruide varkenshaas doet het ook erg goed. Om te garanderen dat klanten de beste kwaliteit krijgen, leveren we deze producten alleen op bestelling.”

Bij het wild is er wel één ding om rekening mee te houden. Wanneer je een lekker stukje fazant, reebok, hert of kwartel wil, moet je het eerst bestellen. Dat komt vanwege het fors uitgebreide aanbod, vertelt Jack. “Op onze website staat een complete lijst waar mensen uit kunnen kiezen. Het aanbod is zo divers dat het niet mogelijk is om het allemaal hier op te slaan, dus kun je het vlees alleen bestellen.”

Als we het trouwens hebben over kwalitatief goed vlees bij Slagerij Velstra, hebben we het ook écht over kwalitatief goed vlees. Jack kent de boeren persoonlijk en weet uit welk slachthuis zijn vlees komt. Daarnaast is dierenwelzijn vanaf het begin af aan al een prioriteit bij de slager. Of het nou een luxe hertenbiefstuk is of een plakje salami op je boterham: je krijgt bij Jack altijd het beste stukje vlees voorgeschoteld.

Alles is mogelijk

Is een luxe stukje vlees niets voor jou, of heb je liever een lekkere salade? Ook dat vind je bij Slagerij Velstra. Jack biedt namelijk ook een lekkere huzaren-, rundvlees-, zalm-, scharrelei of vegetarische salade aan. Mocht je in een creatieve bui zijn, dan kun je bij de slagerij je hart ophalen. “We kunnen in principe alles maken. Ik heb twee jongens in dienst die vijftien jaar kok zijn geweest. Zij hebben zelf ook hartstikke leuke ideeën, dus in principe is alles mogelijk! Wij kunnen alles.” Lees je dit nou na de feestdagen? Dan is er geen nood: Jack heeft genoeg lekkers om op een doordeweekse dag van te kunnen genieten. Zo biedt hij in zijn slagerij ook allerlei maaltijden en stamppotten aan, die voor een prima afwisseling zorgen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit verschillende stamppotten, wraps of lasagnes. Waar je ook zin in hebt: Jack heeft altijd wel iets lekkers voor je klaarstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *