Schlichting Schoenen aan de Wirdumerdijk gaat er mee ophouden

Trouwe bezoekers van onze site en lezers van onze magazines kennen Schoenenwinkel Schlichting inmiddels wel! De winkel is sinds 1950 jouw locatie voor de mooiste dames-, heren- en kinderschoenen. Sinds 2009 staan Wouter en Mariëtte aan het roer van de winkel. En na meer dan zeventig jaar en twee locaties wordt het tijd om een nieuw winkeladres te zoeken. Schlichting gaat er namelijk mee stoppen.

We gaan terug in de tijd: 11 oktober, 1950. Om 09.00 uur opent Schoenenwinkel Schlichting haar deuren aan het Naauw. In het bericht dat de Leeuwarder Courant destijds plaatste, gaat het over het “sedert 1885 bekende huis voor betere schoenen ter Groningen”.

Wat je hier kon halen? “Steeds een grote collectie der meest geslaagde modellen voor dames, heren zowel als kinderen en vanzelfsprekend BETERE PASVORM en BETERE KWALITEIT!”. En dat oog voor kwaliteit is er altijd geweest.

Andere dingen doen

Wouter en Mariëtte namen in 2009 de winkel over en gaan al sinds de start met jou op zoek naar jouw juiste schoen. Daarbij letten ze op de pasvorm, comfort en gelegenheid waarvoor je de schoen koopt. Het zijn de mooie, traditionele en ambachtelijke merken die garant staan voor loopcomfort en duurzaamheid waarvoor de winkel aandacht heeft. Met deze visie houden ze zich bij hun leest en dat is dus de kwaliteit van Schlichting.

Van coronasluitingen tot een auto door de ruiten en van verbouwing naar misschien zelfs wéér een verbouwing: in de afgelopen jaren heeft het duo enórm veel meegemaakt. Die tweede verbouwing is er overigens niet gekomen, maar was wel een teken voor Wouter en Mariëtte om te verhuizen naar de Wirdumerdijk, halverwege vorig jaar.

Maar aan al het moois komt helaas een einde: Schlichting Schoenen houdt er dus mee op. Eigenaar Wouter is van plan andere dingen te gaan doen. Wij gaan de schoenenwinkel ontzettend missen! En als jij nog een mooie herinnering aan het bedrijf hebt: deel het gerust in de comments.

De komende dagen organiseert Schlichting een uitverkoop. Loop gerust eens langs in de winkel aan de WIrdumerdijk.

3 Reacties op “Schlichting Schoenen aan de Wirdumerdijk gaat er mee ophouden”

 1. Ontzettend Jammer. Mocht er graag schoenen kopen. Altijd een goed advies.

  Wens jullie een goede toekomst. toe.

  Met vriendelijke groeten
  Hendrik van der Molen

 2. Wat jammer!! Wij hebben heel wat schoenen bij jullie gekocht!! Gaan jullie enorme sortering en expertise vooral,missen!!
  Wij wensen jullie alle goeds toe in alle verder plannen! Vriendelijke groeten,
  John en Wietske Bakker,

 3. Jammer Wouter, weer een fijne winkel weg. Bedankt voor alle mooie jaren, wij wensen jullie veel succes.
  Theo en Alie , Stiens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *