‘Say cheese!’ bij Foto van Keulen

Wanneer je als toerist in Leeuwarden bent, moet je natuurlijk veel foto’s maken: er is zoveel te zien. Je kunt die foto’s met je mobieltje maken, maar met een goede compact camera, systeemcamera of spiegelreflexcamera maak je natuurlijk veel mooiere shots. Het kan zijn dat je snel wat nodig hebt of dat je op zoek bent naar een nieuwe camera. Op zo’n moment ben je blij dat Foto Van Keulen in de binnenstad zit. De fotografiewinkel is the place to be voor alles  wat met fotografie en camera’s te maken heeft.

Eigenaresse Petra verstaat haar vak en ze is helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de fotografiewereld. Ze biedt een ruim assortiment van camera met voor ieder wat wils. ‘Voorheen was de spiegelreflexcamera het summum voor professionals en hobbyfotografen, maar de techniek van de systeemcamera haalt die nu in. De nieuwste systeemcamera’s maken al betere foto’s, alleen niet altijd full-frame, waardoor foto’s minder makkelijk zijn na te bewerken.’ Voor de mensen die net wat meer mogelijkheden willen dan de camera van je smartphone, maar geen grote camera willen is de compact camera een hele goede optie. ‘Ook de compact camera’s zijn tegenwoordig heel goed. Natuurlijk maakt het wel uit of je één van €100 koopt of één van €300. Je hebt veel meer mogelijkheden dan een smartphone, waardoor ze ideaal zijn voor vakanties of een dagje weg.’ Je moet ook iets hebben om je camera in te doen of te beschermen. Niet gek dat ze deze accessoires ook verkoopt. Petra wil een zo’n compleet mogelijk assortiment bieden: ‘We verkopen naast tassen bijvoorbeeld ook lenzen, flitsers en statieven. Dus eigenlijk alles wat je voor je camera nodig hebt.’

Houd het in de hand

In de digitale wereld waarin we leven wordt er misschien minder snel gedacht aan het afdrukken van je foto’s. Maar geef toe, het is veel toffer je foto’s in een boek te laten zien dan vanaf je tablet of computer. Petra heeft een supersnelle service waarbij je via hun app de bestelling voor foto’s kan plaatsen. Wil je ze thuisbezorgd hebben? Dan heb je ze de volgende dag al in huis. Je kunt ze ook gewoon ophalen, dezelfde dag nog. Je kunt er ook voor kiezen de winkel binnen te lopen met USB-stick of geheugenkaart en daar je selectie te maken om af te drukken. Kies bijvoorbeeld voor een fotoboek, een canvas of losse foto’s op fotopapier. Zijn de foto’s afgedrukt, kun je meteen een mooie lijst uitzoeken om ze in te doen, ook daarin heeft Petra ruime keus.

Hulp

Misschien ken je het gevoel wel. Je hebt een nieuwe camera en er zitten onwijs veel functies op, maar tegen het doorlezen van de dikke handleiding zie je op. Petra helpt je graag op weg in de vorm van een cursus waarin ze je kennis laat maken met de functies van je camera. Wanneer je een stapje verder wilt gaan, is er de cursus voor het handmatig instellen van de camera of juist een cursus over Photoshop en het bewerken van je foto’s. De cursussen maken het  aanbod van Petra compleet. Of je alleen vakantiekiekjes maakt of professioneel fotografeert, er valt altijd wel iets te halen bij Foto Van Keulen.

Nieuwestad 10 T: 058 216 05 37
fotovankeulen.nl
Facebook: Foto van Keulen

 

Foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *