Red Dead Redemption II Hij is uit!

Prequel
RDR 2 is de prequel van Red Dead Redemption uit 2010 en is de derde game in de Red Dead serie van Rockstar Games. De verwachtingen zijn hoog. Zijn voorganger is inmiddels een klassieker en is voor eeuwig in het hart van menig gamer gesloten. De releasedatum is een aantal keer vooruitgeschoven en de game komt een jaar later dan gepland uit. Is dat erg? Niet echt. De game vroegtijdig uitgeven en oplappen wanneer mensen al spelen kan niet op veel sympathie rekenen. Laten we op het verhaal inzoomen.

Plot
Het is 1899, exact twaalf jaar voor de gebeurtenissen van Red Dead Redemption. De wild west zoals wij die kennen loopt op zijn eind. De jacht op outlaws en bendes is officieel geopend. Na een mislukte overval in het plaatsje Blackwater slaat de Dutch van der Linde-bende op de vlucht. Achternagezeten door federale agenten en premiejagers blijft de bende in leven door al plunderend, stelend en vechtend dwars door Amerika te trekken. Als speler kruip je in de huid van Arthur Morgan en maak je van dichtbij mee hoe de bende langzaamaan uit elkaar valt. Ondertussen moet Arthur kiezen tussen zijn eigen idealen en loyaliteit aan de bende. Met dit fundament bouwt de game aan de relatie tussen de speler en de hoofdpersoon. Bekijk de trailers en je weet dat Arthur voor moeilijke keuzes staat. En als je goed oplet, zie je John Marston en andere bekenden uit RDR terug.

Gameplay
Gaandeweg leren we Arthur steeds beter kennen en banen we te paard ons een weg over de uitgestrekte prairie, bergketens en door de bossen. Je voelt je al snel alleen in deze open-worldgame. Al kom je genoeg vreemde snuiters en hulpbehoevenden tegen wanneer je van stadje naar stadje trekt. Jagen, duelleren, overvallen plegen en bende oorlogen, het komt allemaal voorbij. Revolvers in de aanslag en knallen maar!

Tekst: Johan Weitenberg
Foto: Red Dead Redemption

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *