Radio 1 zendt zondag live uit vanuit Leeuwarden, en jij kan daarbij zijn!

Het NPO Radio 1-programma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ wordt aankomende zondag van 20.00 tot 22.00 uur live uitgezonden vanuit het Post Plaza Hotel.

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen in hun programma steeds het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Nu dus in Leeuwarden, waar het Keramiekmuseum Princessehof onlangs werd opgeschrikt door een inbraak, waar elf peperdure stukken Chinees keramiek werden buitgemaakt.

De heren spreken daarnaast de Friese drumleraar van Bram van den Berg, de nieuwe drummer van U2. En het gaat over het verhaal achter de Oekraïense ambulance die zondag op het Hofplein in Leeuwarden staat. Het werk van dichter François HaverSchmidt alias Piet Paaltjens komt eveneens aan bod, er is livemuziek van Huub Prins en burgemeester Sybrand van Haersma Buma schuift aan in de Verhoorwagen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Dus zorg dat je er straks bij bent in de Tuinkamer van het Post Plaza Hotel (Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden). De inloop is al vanaf 19.30 uur.

1 Reactie to “Radio 1 zendt zondag live uit vanuit Leeuwarden, en jij kan daarbij zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *