Vuur en sjamanen: zevende editie Psy-Fi is begonnen

De zevende editie van het Psy-Fi festival is woensdagochtend onder grote belangstelling van start gegaan. Dit gebeurde aan de hand van een heuse openingsceremonie met vuur en sjamanen.

De eerste bezoekers verzamelden zich even voor half negen in een grote kring rond de ‘main stage’. Twee sjamanen, een van een indianenstam uit Mexico en een Maori uit Nieuw-Zeeland, leidden het openingsritueel. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

De Mexicaanse sjamaan ging de kring rond en bevochtigde de voorste rijen met een natgemaakte bloem terwijl hij bezweringen mompelde. Zijn Nieuw-Zeelandse collega nam die bezweringen over. Vervolgens werd een stapel hout op het strand aangestoken, terwijl vrolijke dampen de lucht vulden.

Volgens de spreekstalmeester is er met de zevende editie van het festival een cyclus vervuld. Zoals het nu lijkt, is dit de laatste editie van Psy-Fi op De Groene Ster. Het festival trekt dit jaar zo’n tienduizend mensen die voor een groot deel uit het buitenland komen. Het festival duurt tot en met zondag.

Bron: Leeuwarder Courant Foto: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *