Psy-Fi keert terug!

In september dachten we nog dat het helaas de laatste keer zou zijn dat we los konden gaan op de psychedelische trancemuziek in de Groene Ster, maar goed nieuws, change of plans. De organisatie van Psy-Fi heeft toch besloten om het meerdaagse festival volgend jaar weer in Leeuwarden plaats te laten vinden. 19 tot en met 23 augustus, noteer deze dagen alvast maar in je agenda.

De reden dat Psy-Fi zou vertrekken uit Leeuwarden had te maken met de toename van beperkingen die het festival opgelegd kreeg. De gemeente had ook niet heel veel keuze, want omwonenden klaagden in verband met overlast. Toen het hoge woord eruit was en bekend werd dat Psy-Fi elders een locatie zou vinden, vond de gemeente dit toch ook wel weer jammer. Het festival had inmiddels goede banden opgebouwd met lokale leveranciers, partners en andere betrokken en om dit zomaar op te geven zou toch ook wel zonde zijn.

Er zijn daarom meerdere gesprekken gevoerd en uiteindelijk zijn beide partijen tot een compromis gekomen. Het festival blijft, maar de eindtijden, waar Psy-Fi het niet mee eens was, blijven ongewijzigd. Hoe dan ook, volgend jaar kunnen we gewoon weer lekker feesten in de Groene Ster!

Foto: Bart Lindenhovius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *