Provinsjehûs mogelijk plek voor meerdere overheden

Er wordt gekeken of het Provinsjehûs andere overheden ook een plek kan bieden. De aanleiding hiervoor is dat thuiswerken bij het ‘nieuwe normaal’ gaat horen.

Het Provinsjehûs heeft 670 werkplekken, maar door de coronacrisis is dat aantal flink gedaald naar 250. Johan Tjalsma, fractieleider van het CDA, vindt dat het Provinsjehûs voor veel meer mensen gebouwd is en wil dat de provincie haar deuren opent voor bedrijven die al samenwerken met de provincie. Er werken bij de provincie zo’n 700 mensen, in 2012 waren dit er 800.

De discussie hierover is ontstaan nadat het provinciebestuur plannen bekend maakte voor het verduurzamen van provinciale gebouwen. Het doel is dat er in de toekomst in Friesland in energieneutrale gebouwen gewerkt wordt. Hier wordt een miljoen euro beschikbaar voor gesteld en er is ook al steun achter deze plannen. Fractieleider Tjalsma wil liever dat de provincie eerst gaat nadenken over wat er met de huisvesting van gebouwen gebeurt, voordat er wordt verbouwd.

Bron: LC

1 Reactie to “Provinsjehûs mogelijk plek voor meerdere overheden”

  1. Hoera!
    Hier is de kans om brede hybride verbindingen de kans te geven verder te ontwikkelen.

    Het thuiswerken geeft letterlijk en figuurlijk ruimte om de contacten tussen provincie en Friezen te vergroten en verstevigen. Geef burgerinitiatieven zoals de Buurvrouw&BuurvrouwBus een ruimte in het pand, zodat er van elkaars diensten gebruik gemaakt kan worden. Ook dat kan hybride: 1 vaste dag per week en gedeeld met andere burgerinitiatieven.

    Op deze manier ontstaan nieuwe ontmoetingen, kansen, kennis, ideeën en samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *