Extra camera bij toetsen studenten NHL Stenden voor betere controle

Het meeste onderwijs gaat nu online. Natuurlijk horen daar ook toetsen bij. De meeste toetsen worden vanuit huis gemaakt, onder toeziend oog van ProctorExam. Maar omdat niet alles te controleren valt, moeten studenten vanaf de komende tentamenweek een tweede camera inzetten.

Afkijken tijdens een toets is, terwijl je met maar één camera in de gaten wordt gehouden, niet zo lastig. Eén camera kan niet alles in de gaten houden. Daarom wordt bij NHL Stenden het inzetten van een tweede camera verplicht en dat is al bij de aankomende tentamenweek. Een tweede camera kan je telefoon zijn. Tuurlijk heeft niet iedereen plek om ergens nog een tweede camera zo neer te zetten zodat het spieken verminderd wordt. In dat geval gaat NHL Stenden samen met de student naar een oplossing zoeken.

Maar niet iedereen is hier blij mee. Er is inmiddels al een petitie gestart om dit tegen te gaan. In de petitie staat dat een tweede camera een (nog grotere) inbreuk op hun privacy is. Het is in het Engels, dus als je daar niet goed in bent, houd dan voor de zekerheid een woordenboek of Google Translate bij de hand.

Wat vind jij? Is deze methode een (nog grotere) inbreuk op de privacy van studenten, of vind je dit juist goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *