Politie zet radarauto’s in om hardrijders te bekeuren

Ben jij een echte snelheidsduivel en krijg je daardoor helaas ook wel eens een boete? Lees dan vooral even verder, want waar jouw snelheidsovertredingen misschien niet zo vaak opgemerkt worden door camera’s en trajectcontroles, kan daar nu zomaar eens verandering in komen...

De politie gaat namelijk radarauto’s inzetten om mensen die te hard rijden te bekeuren. Hoe het werkt? Tientallen onopvallende radarauto’s met daarin diverse apparatuur gaan rondrijden door Nederland. Al rijdend kan de snelheid van het verkeer in jawel, beide richtingen, gemeten worden. Rijd je te snel, dan wordt er een foto van jouw kenteken gemaakt en vervolgens wordt je niet aangehouden, maar krijg je de boete keurig thuisbezorgd.

Nu zullen sommige politieagenten er misschien van genieten om boetes uit te mogen delen, maar de voornaamste reden voor de radarauto’s heeft alles te maken met verkeersveiligheid. Jaarlijks zijn er namelijk veel verkeersdoden doordat mensen zich niet aan de maximale toegestane snelheid houden of andere overtredingen in het verkeer maken.

Van een camera weet je na een tijdje wel dat ie er staat en voor controles van de politie wordt je gewaarschuwd door de radio of die handige Flitsmeister app. Met deze radarauto’s wordt dat toch wat lastiger, die verplaatsen namelijk de hele tijd. Opgepast dus!

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *