Petit Bijou: Een kleine sieradenwinkel met een groot hart

Petit Bijou, gelegen op de nieuwstad, is op het eerst gezicht een kleine winkel met een charmante atmosfeer. Net als andere lokale bedrijven heb je het idee dat het moeilijk met de winkel gaat. De impressie die Ingrid de eigenaresse geeft is echter wat anders. Gelijkwaardig aan haar kleding is Ingrid een kleurrijk persoon die je dag wat lichter maakt.

‘Out of the box’

Petit Bijou is opgericht in 1966. Ze bieden alles op het gebied van tassen, handwerk en bijzondere sieraden. “De vertaling is klein sieraad. Ik heb wel een foto! Hier was ik een 21-jarige jonge dame, het was sowieso een andere winkel”, zegt Ingrid met bewondering in haar ogen. “Ik zou de winkel wel net als toen willen hebben, maar daarvoor heb je geld en meer middelen nodig.”

Petit Bijou vroeger

Nu begint ze langzamerhand de ruimte opnieuw in te richten met Franse invloeden. Het is zeker een winkel waar je jouw unieke stijl kan vinden. “Je kunt je hier onderscheiden door de juist passende oorbel of ketting bij jouw outfit te kopen. Ieder product is uniek en mooi. De markt is heel erg stuk gemaakt. Vandaag koop je tassen en sieraden bij wijze van spreken bij de bakker om de hoek dus iedereen verkoopt het. Het is sowieso de mode dat iedereen hetzelfde eruitziet. Probeer je gewoon te onderscheiden zeg ik altijd tegen mijn kinderen. Je moet ‘out of de box’ denken. Net even wat anders.”

En corona?

Het moment dat Ingrid over corona wordt gevraagd is ze meer teruggetrokken. Het enthousiasme van het begin van het interview verdwijnt en wordt een stuk realistischer. “Voor die tijd ging het maar lekker door, dan komt in een keer corona. Ik ben lang opengebleven, maar op een gegeven moment is alles dichtgegaan en ik had zo’n gevoel van onveiligheid, want er loopt niemand in de stad.”

De wereld draait door

Ondanks alle omstandigheden is haar winkel steeds door blijven draaien. “Wie zal het zeggen wat het allemaal zal brengen. Nu voor de horeca ook. Tien uur dicht? Wij hebben het er thuis wel over. Tot tien uur geen corona en dan is er wel corona? Ik snap er niks van.”

Ingrid geeft jou het gevoel dat alles goed komt. Een kleurrijke zelfstandige ondernemer met een realistische blik in het leven, maar dat moet je vooral zelf ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *