Pathé Leeuwarden openingsdatum bekend

Bezoekers kunnen vanaf 3 November terecht bij Pathé Leeuwarden

De hypermoderne bioscoop Pathé Leeuwarden wordt voorzien van de allernieuwste technologieën, het beste comfort en de comfortabele Relax Seats. Met zeven zalen en 643 stoelen, wordt gehoor gegeven aan het verlangen van de stad naar een goede bioscoop. Zeker voor een cultuurstad als Leeuwarden is de komst van de Pathé-bioscoop geen overbodige luxe. De bioscoop vormt een uitstekende aanvulling op de gezellige binnenstad met historische gebouwen. Bezoekers die hun dagje winkelen gepast willen afsluiten, kunnen vanaf 3 November terecht bij Pathé Leeuwarden. En eerlijk is eerlijk: het ziet er allemaal gelikt uit.

De komende maanden wordt de bioscoop verder afgebouwd.

De bouw startte oorspronkelijk in januari 2018 en werd toen vertraagd vanwege de sectorbrede problematiek van stijgende kosten van bouwmateriaal en personeel. Door de coronacrisis moest opnieuw de planning worden aangepast en was ook de toelevering van materialen een uitdaging.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur: “Ondanks het bewogen coronajaar, zijn wij doorgegaan met de bouw van onze nieuwe bioscoop in Leeuwarden. Wij kijken met trots uit naar de opening van deze gloednieuwe bioscoop, die wordt voorzien van de allernieuwste technologieën, het beste comfort en de comfortabele Relax Seats waardoor een bioscoopbezoek aan Pathé Leeuwarden nog meer een beleving wordt. Met de realisatie van dit prachtige nieuwe theater bieden we alle bewoners van Leeuwarden en omgeving de mogelijkheid om samen met hun familie en vrienden te genieten van de meest optimale bioscoopervaring en de beste films.”

Friso Douwstra, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden: “Een heuglijk en positief moment in deze bijzondere tijd. Het Pathé theater in Leeuwarden krijgt steeds meer vorm. Een opwaardering op twee manieren. Er verrijst niet alleen een prachtig gebouw op een plek in de Leeuwarder binnenstad die dat verdient. Het is vooral een opwaardering voor de levendigheid van het Ruiterskwartier en de binnenstad met een aantrekkingskracht op de hele regio. Een ontwikkeling waar ondernemend Leeuwarden en toekomstige bezoekers naar uit kijken.”

Pathé Leeuwarden helemaal voorzien van Relax Seats

De Pathé Relax Seat is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seat-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda, waar de comfortabele stoelen op veel waardering kunnen rekenen.

1 Reactie to “Pathé Leeuwarden openingsdatum bekend”

  1. Prachtige architectuur vind ik het, en vlak naast de ook al prachtige stadsschouwburg in het uitgaanscentrum van Leeuwarden. Een half uur met de bus vanuit mijn woonplaats, met de bushalte voor de deur. Prima hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *