Pathé Leeuwarden biedt straks de ultieme filmbeleving in Friesland

De állereerste keer naar de bioscoop, een romantische filmdate of even met vrienden een filmpje pakken: grote kans dat je het in Tivoli of Cinema hebt gedaan. Nu de nieuwe Pathé bioscoop bijna klaar is, wordt het geleidelijk tijd om afscheid te nemen van beide bioscopen. Beiden gaan namelijk sluiten. Voordat dit gebeurt, worden ze nog één keer in het zonnetje gezet! Met Jan Paul Beverwijk, theatermanager van beide bioscopen, hebben we afgesproken om alles te weten te komen over de toekomst van Pathé in Leeuwarden.

Voordat we dat doen, willen we natuurlijk weten wie Jan Paul zelf is. Nadat hij in Pathé Groningen als servicemedewerker begon, is hij in Pathé Zwolle gaan werken als servicemanager. Toen Tivoli en Cinema in 2018 door Pathé werden overgenomen, kwam er een delegatie uit Groningen en Zwolle naar Leeuwarden om de overgang te ondersteunen. Jan Paul was hier een onderdeel van. “Ik ben toen achtergebleven om alles de goede kant op te sturen. Tegelijkertijd heb ik een traject van Pathé gevolgd om mij te ontwikkelen tot theatermanager en vanaf 1 januari 2020 ben ik officieel theatermanager van deze bioscopen.”

Ultieme filmbeleving

Al vrij snel in zijn carriere als theatermanager kwam er voor Jan Paul de grootste uitdaging: het coronavirus, waardoor de deuren van de zalen gesloten moesten blijven. Daar laat hij zich echter niet zomaar door uit het veld slaan. Sterker nog: Jan Paul straalt enthousiasme uit als we ernaar vragen. “Het was even jammer, maar voor mij is dit altijd een droom geweest. Toen ik als achttienjarig ventje Pathé binnenkwam, had ik al als doel om theatermanager te worden.”

“Nu de nieuwe bioscoop komt, is het al helemaal tof. Echt, grandioos”, vertelt Jan Paul vol enthousiasme. “Je bent verantwoordelijk voor een enorme transitie. We verwachten er veel van en dat gaan we zeker waarmaken. Pathé Leeuwarden biedt straks de ultieme filmbeleving in Friesland!”

Relax Seats, Ola Swirl en honderd smaken cola

De nieuwe bioscoop krijgt ook een aantal gloednieuwe extraatjes: meer zitruimte, een groter doel en heuse Relax Seats, speciale luxe stoelen waarbij onder andere het voetenbankje helemaal omhoog kan. Een ander gloednieuw extraatje vind je op het gebied van voedselverkoop.

Bij Pathé kun je straks zelf je eten en drinken in een speciale shop pakken. “Er komt bijvoorbeeld een Coca-Cola Freestyle machine, met honderd verschillende soorten Coca-Cola. Maar we bieden ook gezondere producten aan, zoals een assortiment aan verschillende fruithapjes. Het stukje healthy wordt veel meer meegenomen. Zo is er voor iedereen wat lekkers om mee de zaal in te nemen.”

Avontuur ten einde

Al die luxe van de nieuwe bioscoop betekent wel één ding: afscheid nemen van de zalen in Tivoli en Cinema. Wanneer de derde locatie opent, zullen beiden namelijk sluiten. Wat er mee gaat gebeuren kan Jan Paul helaas nog niet vertellen. “Een paar dingen verhuizen mee. De ticketmachines en de kassa’s, bijvoorbeeld. Maar de doeken en stoelen laten we echt achter. Het avontuur met Tivoli en Cinema komt dit jaar echt tot een einde.”

“Na de zomervakantie willen we een leuke afscheidsmaand inzetten. We gaan bijvoorbeeld een expositie organiseren met een tijdlijn van bioscopen en films in Leeuwarden, van 1896 tot het heten, goed voor precies 125 jaar bioscoopgeschiedenis. Met allerlei foto’s van vroeger maken we een soort mini-museum en op een afscheidsmuur kunnen bezoekers hun favoriete herinneringen aan de Leeuwarder bioscopen achterlaten. Aan zulke mooie herinneringen moet je de juiste aandacht geven. Dat ronden we op een goede en nette manier af. Daarna kijken we weer vooruit.”

De nieuwe bioscoop van Pathé opent in het najaar en vind je dan aan het Ruiterskwartier. Meer informatie over de afscheidsmaand wordt later bekend gemaakt door Pathé Leeuwarden.

Tekst: Daniël Joe Heemskerk, foto: Marcel van Kammen

3 Reacties op “Pathé Leeuwarden biedt straks de ultieme filmbeleving in Friesland”

    1. 100 smaken cola zit niemand op te wachten.
      Superieure beeld en geluid kwaliteit wel.
      Maar lees ik niks over helaas..

  1. Erg jammer…geen Imax beleving in heel noord Nederland te vinden…gemiste kans voor Pathe Leeuwarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *