Oproep van advocaten voor advocaten: wees mild

Veel bedrijven zitten in zwaar weer en hebben het alles behalve makkelijk. Voornamelijk op financieel gebied waardoor het betalen van rekeningen lastig wordt. Om als advocaat dan gelijk naar de faillissementsrechter te stappen, is volgens de advocaten Jack Egberts en Oscar van Oorschot uit Leeuwarden op dit moment niet de oplossing.

In deze tijden is er behoefte aan saamhorigheid om met z’n allen deze coronacrisis te overwinnen. Banken en de Belastingsdienst tonen ook begrip door soepelere regels in te voeren voor bedrijven.  Het advocatenduo vraagt daarom aan collega’s om dit voorbeeld te volgen, mild te zijn en niet gelijk beslag te leggen op spullen en faillissement aan te vragen.

Robert Verdonk heeft als curator een andere mening. Hij vindt de oproep sympathiek, maar een advocaat moet het belang van haar cliënt behartigen, hoe hard dit ook kan zijn. Schuldeisers kunnen een goede reden hebben, bijvoorbeeld omdat ze het financieel ook moeilijk hebben. Daarnaast kan er ook misbruik worden gemaakt van de situatie. Terwijl het proces misschien al jaren loopt, dus niks te maken heeft met de coronacrisis, wordt een betaling dan nog langer uitgesteld.

Bron: Leeuwarder Courant

1 Reactie to “Oproep van advocaten voor advocaten: wees mild”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *