Opent er een McDonald’s met McDrive en terras bij WTC/Cambuur in 2020?

Het WTC-gebied krijgt steeds meer vorm: na supermarkten heeft ook McDonald’s een vergunning aangevraagd. Een aanvraag voor het stadion is er echter nog niet.

Vorige zomer is de Leeuwarder gemeenteraad akkoord gegaan met de plannen voor het WTC/Cambuurgebied en de bouw leek snel te beginnen. Toch zijn er voor veel onderdelen nog steeds geen bouwaanvragen ingediend, waaronder die voor het stadion zelf.

De vergunningaanvraag van McDonald’s is er nu wel. De snackketen bouwt een restaurant van twee verdiepingen en een McDrive op het nieuwe Stadionplein, ten zuiden van de Elfstedenhal. Op het dak komen zonnepanelen.

Terras

De vestiging krijgt daarnaast een terras van 245 vierkante meter, omheind met een haag. Op het terras komt, net zoals bij andere vestigingen, een speeltoestel. Afgelopen maand kwam de gemeente met een bijgestelde planning voor het WTC-gebied. Het is nog niet te voorspellen of de coronacrisis tot uitstel leidt.

Volgens de meest recente planning kan McDonald’s halverwege de zomer beginnen met het bouwen van de vestiging, zodat het pand voor het einde van dit jaar klaar is. Daarna volgen waarschijnlijk snel de supermarkten Jumbo en Aldi, die zich rond februari 2021 op het plein zullen vestigen.

De gemeente gaat ervan uit dat het Cambuurstadion omstreeks december 2021 klaar kan zijn.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *