Ondernemers kunnen nu TVL aanvragen voor kwartaal vier

Ondernemers die door de coronacrisis minder omzet hebben, kunnen gebruik maken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) regeling. Elk kwartaal kan deze subsidie worden aangevraagd. Vanaf vorige week woensdag, 25 november, is het mogelijk om de aanvraag in te dienen voor kwartaal 4.

Door een (groot) omzetverlies, als gevolg van de coronacrisis, kan het zijn dat ondernemers problemen krijgen bij het betalen van hun vaste lasten. In dat geval kan een ondernemer aanspraak doen op de TVL-regeling. Voor horecabedrijven is er een aanvullende opslag bovenop de subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Dit wordt automatisch erbij gedaan als de aanvraag voor TVL wordt gedaan. Voor de evenementenbranche wordt er nog gewerkt aan een extra steunpakket als het bedrijf, vanwege een lage omzet in kwartaal vier van 2019, niet in aanmerking komt voor TVL. Dit wordt later dan alsnog met terugwerkende kracht uitbetaald.

TVL aanvragen voor kwartaal 4 (oktober – december 2020) kan tot uiterlijk 29 januari 17.00 uur. Heb je ook TVL aangevraagd voor kwartaal 3? Houd er dan rekening mee dat je tot 1 april 2021 de mogelijkheid hebt om je werkelijke omzet door te geven.

Meer informatie over de regeling vind je hier. Op deze website kun je onder andere checken of je als ondernemer in aanmerking komt voor een subsidie, om welk bedrag het gaat en wat alle voorwaarden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *