Ondanks corona, kleiner aanbod van panden bij horecamakelaars

Vanwege de coronacrisis gaat het slecht met veel horecazaken. Je zou daarom verwachten dat het aanbod van horecapanden dat te koop staat of beschikbaar is om over te nemen groter wordt, maar dit blijkt juist niet het geval te zijn. Het aanbod is juist kleiner dan normaal in deze periode van het jaar.

Hoe dat kan? Voor horecaeigenaren is het op dit moment geen goede timing om te stoppen en de zaak te verkopen. Ze houden het liever nog even vol, zodat ze na de crisis hun zaak gunstiger kunnen verkopen. Door dit uit te stellen is er dus minder aanbod. Ook de overheid speelt een belangrijke rol. Door de steun die horecabedrijven krijgen, blijven faillissementen uit wat er opnieuw voor zorgt dat het aanbod niet toeneemt.

De verwachting was juist dat na de zomermaanden er een stijging te zien zou zijn in het aanbod van horecapanden. Al helemaal na de aankondiging dat de horeca opnieuw haar deuren moest sluiten vanaf half oktober. Maar in beide gevallen bleef een stijging uit. Om dit in cijfers uit te drukken: momenteel worden er zo’n 1900 panden aangeboden, terwijl dit er in deze periode normaal gesproken rond de 2500 zijn.

Benieuwd wat er in Leeuwarden op dit moment beschikbaar is? Op de website horecasite.nl kun je het totale aanbod van horecagelegenheden per stad of regio vinden.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *