Nostalgie; kent u de ‘schuimparty-fontein’ nog?

Het is weer tijd voor een heerlijk nostalgisch momentje. Welkom in Leeuwarden neemt je graag mee terug naar je jeugd, en dan naar de gekleurde Fontein achter het station van Leeuwarden.

Herken je hem nog? Voor de één een prachtige gekleurde fontein, voor de ander een goedkoop plastic ‘ding’. Maar voor de jeugd van de jaren ’80 nostalgie op en top! De schuimparty-fontein! De Fontein waar veel Leeuwarders van nu rond de 30 a 40 jaar met regelmaat een flesje shampoo in hebben geleegd. Shampoo, wasmiddel of afwasmiddel maakte niets uit. Als het maar in de aanbieding was bij de Nieuwe Weme. Of je dook natuurlijk thuis stiekem in de kastjes op zoek naar middeltjes voor een plasticzakje met ‘smurfensnot’.

Ja, de fontein veranderde wekelijks in een groot schuim spektakel waardoor heel Huizum volstroomde met schuim en zeepbellen. De tijd van je leven. Tevens diende de fontein voor de perfecte verstopplaats tijdens het verstoppertje spelen, en het was sowieso een leuk spelletje om te zien hoe hoog het lukte om er in te klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *