Nog steeds geen voetbal op schermen in horeca en op straat toegestaan

Grote schermen op straat en in de horeca blijven verboden. Dit blijft zo totdat het kabinet met versoepelingen over groepsvorming en afstand houden komt. Tot die tijd kan het niet doorgaan, omdat de geldende coronamaatregelen het niet toestaan. 

Vanavond gaat het veiligheidsberaad ook niet opnieuw praten over de kwestie. Bij de burgemeesters zijn alle voors en tegens al besproken en een nieuwe vergadering zal het besluit niet veranderen. 

Horecagelegenheden zijn teleurgesteld, omdat zij hadden verwacht vanaf vandaag op grote schermen de wedstrijden van het Nederlands elftal te kunnen uitzenden. Voor hen komt dit besluit dan ook als een grote tegenvaller. Eerder gaf Dirk Beljaarts, directeur van de Koninklijke Horeca Nederland nog aan dat ‘’het wel goed zou moeten komen’’ om de wedstrijd van vandaag tussen Nederland en Noord-Macedonië op schermen te bekijken. 

Dat betekent dat iedereen de wedstrijd op tv moet kijken en uit de kijkcijfers blijkt dat dat massaal gebeurd. De afgelopen wedstrijd van het Nederlands elftal werd door ruim 5,5 miljoen mensen bekeken. 

Bron: Linda.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *