Nieuw: Speelgoedbank Leeuwarden

Zaterdag 20 april opent Speelgoedbank Leeuwarden

Ieder kind verdient het om een onbezorgde jeugd te hebben en veel te spelen. Maar voor arme gezinnen is het niet altijd makkelijk om het geld bij elkaar te sprokkelen om leuk speelgoed voor de kinderen te kopen. Leeuwarder Simon de Jong steekt daar een stokje voor.

De Jong wil met zijn stichting Rijk voor Arm alle kinderen in de gemeente de kans geven om onbezorgd te spelen. Aan het Soldatendijkje in Leeuwarden opent hij aankomende zaterdag, 20 april, Speelgoedbank Leeuwarden. Hier ligt al heel veel speelgoed klaar om meegenomen te worden door de kinderen van arme gezinnen. In eerste instantie had Simon geen vaste locatie voor zijn operatie, maar heeft hij afgelopen jaar wel al vier- tot vijfhonderd kinderen blij gemaakt met speelgoed. Het leuke is dat de kinderen voor hun verjaardag zélf hun cadeautje mogen uitzoeken, zodat Simon zeker weet dat het kind echt blij is met het speelgoed.

Ieder gezin dat op of onder de armoedegrens leeft, kan zich inschrijven voor de Speelgoedbank. Deze donderdag (18 april) is er tussen 11:00 en 14:00 uur een speciale inschrijfmoment. Aankomende zaterdag (20 april) van 11:00 tot 15:00 uur is de eerste uitgiftedag. Vervolgens is er iedere derde zaterdag van de maand een uitgiftedag, waarop men zich ook kan inschrijven voor de speelgoedbank. Al met al een erg mooi initiatief van Stichting Rijk voor Arm.

Houd voor het laatste nieuws hun Facebookpagina in de gaten.

3 Reacties op “Nieuw: Speelgoedbank Leeuwarden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *