Nieuw in Leeuwarden: Souvenir- & Smartshop Leeuwarden

Leeuwarden heeft er een nieuwe winkel bij: Souvenir- & Smartshop Leeuwarden! Waarom er een souvenirwinkel en smartshop in hetzelfde pand gevestigd zijn? Wij vroegen het aan eigenaar Dennis Veenstra.

Dennis is een echte Leeuwarder en werkt als stukadoor. Daar heeft hij zijn eigen bedrijf in met de naam ‘DV Stukadoors’. In de kroeg kwamen een vriend en hij op het idee om een Souvenir- & Smartshop te beginnen. ‘Er is namelijk net één in Leeuwarden gesloten’, vertelt Dennis.

Zo gezegd, zo gedaan. Aan de Nieuwe Oosterstraat 1E te Leeuwarden zag hij het perfecte pand te huur staan en dat pand is de locatie voor zijn eigen winkel geworden. Op zaterdag 16 november opende hij de deuren en ging hij het avontuur aan.

Van mini Oldehove tot waterpijpen en Wiet Grinders

De winkel heeft nogal een uiteenlopend assortiment, van souvenirs voor locals en toeristen tot cbd-olie, waterpijpen en Wiet Grinders. Zo wil Dennis een zo groot mogelijke doelgroep bedienen en dat lukt aardig. Met zijn nieuwe concept sleept hij namelijk gemiddeld zo’n dertig klanten per dag binnen.

Ben je op zoek naar iets typisch Fries, een leuke souvenir of een cadeaupakket? Je vindt het er allemaal. Achterin de winkel kun je wat legale kalmerende middelen en accessoires halen. Onderstaand een korte sfeerimpressie van hoe dat er ongeveer uitziet.

Het zit in de familie

Het lijkt een grote stap om van stukadoor naar winkeleigenaar te gaan, maar toch koos Dennis ervoor. Hij heeft natuurlijk al wat ervaring met het runnen van een bedrijf, maar waar komt deze passie vandaan? ‘Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vader runde ook meerdere bedrijven, zoals een restaurant en een internetwinkel. Daar haal ik mijn inspiratie denk ik vandaan. Bovendien zie ik het niet voor me om tot aan mijn 68e als stukadoor te werken. Ik kijk vast vooruit, sparen voor mijn pensioen.’

Omdat Dennis het vrij druk met zijn andere bedrijf heeft, zie je zijn broertje vaker in de winkel staan. ‘Heeft hij ook wat te doen’, antwoordt Dennis lachend.

Idee voor kerst

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstpakket? Ook dan kun je bij Dennis aankloppen. Tijdens de kerstmarkt van afgelopen week had hij een aantal van deze pakketten voor zijn winkel uitgestald. Zo stonden er een aantal pakketten met bier van Us Heit en wat kerststukjes in het winterse thema klaar (zie onderstaande foto).

Naast deze samengestelde pakketten, nodigt Dennis iedereen van harte uit om zelf een origineel kerstpakket in de winkel samen te komen stellen. Daar helpt hij je graag mee.

Voor meer informatie kun je een kijkje op zijn Facebookpagina nemen, want een website is er nog niet. ‘Die komt er wel aan hoor’, aldus Dennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *