Nieuw in Leeuwarden: Postzegelhuis Nisja!

‘Nieuw’ in Leeuwarden: Postzegelhuis Nisja! Op de Voorstreek kun je sinds eind april alles vinden om je postzegelhobby te onderhouden of nieuw leven in te blazen.

We zeggen ‘nieuw’, want echt nieuw is Nisja niet. De Postzegelhandel bestaat al sinds 2005 en is opgericht door Niko en een vriend van hem, Sjabbe. “We begonnen in 2002 en eigenlijk ging het gelijk veel te goed”, vertelt Niko. “We waren van plan om op rommelmarkten te staan, maar eigenlijk zijn we gelijk naar de grote beurzen in Nederland en België gegaan.”

Alles dat te maken heeft met postzegels

Nu, zeventien jaar later, kun je in het pand van honderdtachtig vierkante meter terecht voor alles dat te maken heeft met postzegels. Daarnaast houdt de Vereniging van Postzegelverzamelaars Friesland elke zaterdag haar bijeenkomsten in het pand.

Terug naar Sjabbe en Niko: ze kunnen je bijvoorbeeld adviseren in wat je moet doen met je postzegels, maar je vindt hier ook een ruime voorraad aan oude en moderne postzegels. Daarnaast is er een ruime voorraad albums, insteekhoezen en postzegel- en muntbenodigdheden.

“Ons vorige pand was vijfenvijftig vierkante meter. Dat was soms wel even proppen. Het kwam wel eens voor dat ik drie maanden niet op mijn eigen bureaustoel kon zitten”, vertelt Niko lachend. “Elke postzegelhandel is soms net de winkel van Malle Pietje. Op deze nieuwe locatie is het heel steriel.”

Plezier

Eerlijk is eerlijk: postzegels en het verzamelen van postzegels hebben misschien een beetje een stoffig imago bij sommige mensen. In plaats van een prachtig steriel pand verwacht je misschien een kleine winkel met nauwe gangpaadjes. “Dat hadden we in ons vorige pand wel, maar daar was ik wel een beetje klaar mee”, vertelt Niko enthousiast. “Ik ben hier veel vrolijker. Ik heb het hier zo naar mijn zin! We gaan om elf uur open en ik ben er vaak al om negen uur.”

“Ik vind ook: als je een hobby hebt waar je plezier aan beleeft: dat hoeft zich niet terug te verdienen”, vervolgt Niko. “Een stapavondje verdient zich terug in blijdschap achteraf en bij postzegels kun je genieten terwijl je bezig bent. En ben je er klaar mee? Dan is er wel weer ander land of thema om te sparen. Niet iedereen spaart postzegels, dat geef ik zeker toe. Je moet er een leuke hobby van maken, waar je plezier aan beleeft.”

Postzegelhuis Nisja is van dinsdag tot en met vrijdag geopend, van 11.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag is Nisja geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast houdt de Vereniging van Postzegelverzamelaars Friesland elke zaterdagmiddag haar bijeenkomsten, van 12.30 uur tot 15.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *