NHL Stenden staat opnieuw op derde plaats in hbo-keuzegids

Pop de champagne maar, want hogeschool NHL Stenden staat op de derde plaats van beste hbo-instellingen van Nederland. Net als vorig jaar zijn op de vestiging in Leeuwarden tien opleidingen benoemd tot ‘topopleiding’.

De top drie van dit jaar is hetzelfde als vorig jaar: Avans Hogeschool op nummer een en Windesheim als tweede. Wie weet, misschien staat NHL Stenden over een paar jaar op de eerste plek. Volgens het bestuur van NHL Stenden, Erica Schaper, is dit mooi resultaat te danken aan de fusie, waarbij kwaliteit van onderwijs voorop staat.

Hoe komen we op eerste plaats?

Vooral in de vakgebieden onderwijs en opvoeding, cultuur en kunst en leven en omgeving blijkt de school goed te scoren. Met een gigantische score van negentig punten is docent beeldende kunst en vormgeving de beste beoordeelde opleiding van Leeuwarden! Sorry hotelstudenten.

De school heeft wel minder gescoord op het gebied van recht en bestuur, ontwerp en constructie en gezondheid. Het studierendement, dus het aantal studenten dat doorstroomt en hun studie binnen vijf jaar afmaakt, kan ook verbeterd worden. Dit zijn belangrijke aandachtspunten.

Er zijn ook andere topstudies bekend in Leeuwarden. Gefeliciteerd Hogeschool Van Hall Larenstein, die 75 punten heeft behaald met de opleiding management van de leefomgeving. De opleiding Popular Culture bij Minerva Academie krijgt ‘slechts’ 66 punten, doordat studenten moeite hebben om het eerste jaar af te ronden.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *