NHL Stenden gaat stapje voor stapje weer open voor studenten

Eerst de basisscholen, daarna de middelbare scholen en ook de Hogescholen zullen langzaam aan weer opengaan voor studenten. Zo ook NHL Stenden; vanaf half juni zullen de eerste studenten weer onderwijs krijgen op de Leeuwarder Hogeschool.

Net als op de basisscholen zal niet iedereen tegelijk weer terecht kunnen op NHL Stenden. Er wordt begonnen met studenten met een beperking omdat gebleken is dat het voor hen lastig is om online lessen te volgen en opdrachten te maken. Ook studenten die bezig zijn met afstuderen vallen onder de groep die als eerste weer naar school mogen, zodat er minder kans is op studievertraging.

In september is het de bedoeling om de volgende groep studenten te verwelkomen. Hier gaat het om nieuwe studenten, zodat zij een goede binding kunnen krijgen met zowel de nieuwe studie als de school. Waarschijnlijk kan vanaf februari pas weer het ‘normale’ onderwijs hervat worden. Tot die tijd vinden de lessen online plaats.

De hierboven genoemde plannen moeten nog worden besproken met Veiligheidsregio Friesland en zijn dus nog niet definitief.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *