Na zeventig jaar verhuist Schlichting naar een andere locatie: ‘Best een beetje dubbel’

Al tijden is het een begrip aan het Naauw: schoenenwinkel Schlichting. Sinds 1950 kun je hier terecht voor de mooiste dames-, heren- en kinderschoenen en sinds 2009 helpen Wouter en Mariëtte je in je zoektocht naar de mooiste en meest comfortabele schoenen. Aan dat tijdperk komt een eind: Schlichting Schoenen gaat verhuizen naar de Wirdumerdijk.

Wanneer we ze spreken, zitten ze tussen de schoenendozen. “Veel sjouwwerk!”, grapt Wouter. “Het is allemaal ook meer dan een paar dozen natuurlijk”, vult hij aan.

Dubbel gevoel

Het is allemaal een beetje een dubbel gevoel, geeft het duo aan. “Ergens heb je toch zoiets van ‘dit is de plek waar Schlichting altijd heeft gezeten’. Maar ja, tijden veranderen en locaties veranderen ook”, vertelt Wouter. “We merken dat het hier, op dit stukje, voor andere branches een prima plek is. Voor ons type branche moet je toch wat centraler zitten. Op de Wirdumerdijk hebben we een goed plekje.”

De snelle verhuizing is een combinatie geworden van verschillende factoren. Na corona en een flinke verbouwing, wordt er in een deel van het pand van Schlichting weer verbouwd. “Dat zou betekenen dat we weer een paar maanden in de rotzooi zaten. Alle factoren samen, vormden toch de beslissing en corona heeft het in een soort stroomversnelling gebracht.”

Terugkijken

Na een periode van zeventig jaar geschiedenis, blikken we eigenlijk bijna vanzelfsprekend terug met Wouter en Mariëtte. Zoals in de introalinea is geschreven, bestaat Schlichting sinds 1950 aan het Naauw en zijn Wouter en Mariëtte sinds 2009 eigenaar van de winkel.

In die jaren heeft Schlichting veel meegemaakt. In 2017 werd de winkel verbouwd en gerestyled. Onder andere de buitenkant werd flink aangepakt. Ook in de winkel werd een frisse en eigentijdse look en feel doorgetrokken. Ook het busje van PostNL komt voorbij, dat in september 2020 dwars door de winkelruit van Schlichting reed.

En ook de meest recente verbouwing wordt aangehaald. Begin 2021 is Schlichting namelijk ook tijdelijk dicht geweest. De reden? Er zat asbest in het plafond. Net zoals we toen schreven, herhalen we het nog een keer extra: klanten hebben geen enkel gevaar gelopen.

“Zolang je het plafond er niet uithaalt of erin boort, is er niets aan de hand. Uiteraard moet het er wel uit. De winkel wordt gelijk ook een stuk brandveiliger”, vertelde Wouter destijds aan ons.

Geen veranderingen

Aan het ‘nieuwe’ Schlichting verandert er helemaal niets, verzekeren Wouter en Mariëtte aan ons. Alleen het pand is nieuw. Net zoals in het oude pand vind je in het ‘nieuwe’ Schlichting bijvoorbeeld ook de schoenen van het merk Men of Global. De modellen doen altijd een beetje denken aan de schoenkeuze van een specifieke minister…

De schoenen hebben namelijk allemaal een aparte kleur, patroon of ander opvallend kenmerk. En dan denken we natuurlijk aan Hugo de Jonge. Iedereen legt die link, vertelde Wouter eerder aan ons.

“Zo worden ze ook door de klanten genoemd. Die link wordt gelijk gelegd wanneer men binnenkomt.” Nog één keer terug naar Wouter en Mariëtte. We lopen met ze mee naar het nieuwe pand, waar al wat stoelen, schoenmeubels en dozen staan.

Gewend aan de nieuwe omgeving is Wouter nog niet helemaal, maar: “dat komt wel”, verzekert hij ons. En hoe gek het ook klinkt: als wij om ons heen kijken, kunnen we ons volgende paar schoenen al op de rekken zien staan. Dat komt dus meer dan goed, in het vernieuwde Schlichting.

Schlichting Schoenen vind je vanaf nu aan de Wirdumerdijk.

1 Reactie to “Na zeventig jaar verhuist Schlichting naar een andere locatie: ‘Best een beetje dubbel’”

  1. Een hele goede tijd toegewenst op de Wirdumerdijk.
    Goede herinneringen aan Het Nauw en bovenal de medewerking aan het Roemenië werk en de vluchtelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *