De barista’s van Nero zorgen enthousiast voor jouw ideale kop koffie

Koffieliefhebbers opgelet! Sinds kort kun je op een nieuwe plek genieten van een heerlijk kop koffie. Coffee- & Foodbar Nero, te vinden naast Sophias en tegenover station Leeuwarden Centraal, richt zich vooral op koffie en gezond eten.

Nero is bedacht door Jochem van der Schoot (van onder andere Eurohotel) en Willem Nicolai (van onder andere Doozo). Je kunt ze ook kennen van het naastgelegen Sophias en de City Garden.

Zes molens en meerdere soorten koffiebonen

Of je op zoek bent naar een speciale koffie of een ‘gewone koffie’: bij Nero is iedereen welkom. Je vindt hier zes(!) verschillende molens en verschillende soorten koffiebonen. Zo is de ene koffieboon veel zachter, de ander een stuk krachtiger en weer een ander lekker kruidig.

Daarnaast worden de koffiemolens regelmatig bijgesteld en per boon afgesteld voor de juiste smaak en ultieme balans. Geniet je van je koffie? Dan is het ook mogelijk om de bonen te kopen, zodat je thuis aan de slag kunt.

Meer dan twintig verschillende koffies

Op de menukaart staan meer dan twintig verschillende koffies. Zo heb je de keuze uit onder ander een cappuccino en espresso, maar ook een cortado, een flat white, zeven verschillende lattes en vier verschillende ijskoffies.

En met meerdere soorten melk en verschillende smaken (ijs)thee en frisdrank is Nero ook geschikt voor mensen die niet van koffie houden.

Naast de koffie en thee kun je bij Nero ook genieten van allerlei gezond en lekker eten: op de menukaart vind je ook verse sandwiches, yoghurt bowls en healthy bowls. De healthy bowls bevatten minimaal 250 gram groente en in plaats van sushirijst krijg je Bulgur, quinoa of sla. Voor de lekkere trek heb je de keuze uit gebak of vers ijs.

Vers ijs

En dat verse ijs wordt ook écht ter plekke vers voor je gemaakt. “Onze ijsmachine draait binnen vijftien minuten ijs”, vertelt bedrijfsleider Robert enthousiast. “Onze ijsmachine gebruikt minder lucht, waardoor je zacht en puur ijs krijgt. En we gebruiken alleen maar eigen, verse ingrediënten.”

Met het verse ijs wordt overigens ook een ijskoffie gemaakt. “En dat is wel grappig, want laatst maakte ik ijs van pure chocolade en de jongens en meiden van de koffie weten dan bijvoorbeeld precies welke boon er het beste bij past. En die match is echt super leuk.”

Rustig opstarten

Bij Nero wordt ook rekening gehouden met duurzaamheid. Zo kun je hier je eigen fles kopen, waardoor je geen wegwerpbeker meer nodig hebt voor je koffie. En je eigen beker meenemen levert je vijf procent korting op je drankje op. Daarnaast staat er bij de sandwiches en bowls beschreven hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten je in je gerecht vindt.

Omdat Nero op het moment van schrijven nog maar net is geopend, is het team logischerwijs vooral bezig met het hier en nu. Er wordt voornamelijk rustig opgestart. “Het logo en de reclame hangt al aan het pand, maar er moet nog van alles gebeuren”, vertelt Robert. In de toekomst kijken durven ze wel.

Zo is Nero nu van 08.00 uur tot 18.00 uur geopend, maar daar komt later misschien een uurtje bij. Zo kunnen mensen, wanneer ze vanuit werk naar huis gaan, nog een bowl meenemen voor het avondeten.

Daarnaast is er ook goed nagedacht over uitbreidingen van de menukaart. In de zomer kun je hier bijvoorbeeld vers ijs afhalen en zelf toppen met vers fruit, chocolade of noten. Of wat dacht je van bananenbrood, pancakes of lekkere smoothies bij je ontbijt? Plannen genoeg!

Enthousiasme bij een proeverij

Nou zijn wij absoluut geen koffiedrinkers, dus moeten wij uiteraard even gaan proeven. En een van de grootste ‘koffiegekken’ van Nero is Jilles!

Jilles heeft zelfs een tattoo van een koffieboon op zijn arm, dus bij hem zijn we in goede handen. Na een uitleg en een ‘verras ons’, gaat Jilles enthousiast voor ons aan de slag, om na een paar minuten met een cappuccino aan onze tafel te verschijnen. De boon komt uit Sulawesi (een eiland van Indonesië, red.) en heeft smaaktonen van pepers, truffel en cacao. En dan is het natuurlijk de bedoeling om een recensie te schrijven, maar: hoe beschrijf je koffie als je nog nooit koffie hebt gedronken?

Wat Jilles zegt, klopt ook inderdaad! Je proeft ook écht iets pittigs. En de nasmaak is ook bést lekker. Dat smaakt naar meer. De tweede aanrader van Jilles is een boon uit Panama, die naar botercrème en butterscotch smaakt. En warempel: de butterscotch proef je inderdaad! En de botercrème vind je terug in de nasmaak. Nou ja, zelfs wij zijn overtuigd! En met Jilles als barista wordt het halen van je koffie toch nét ietsje gezelliger.

De City Garden van Sophias

Over gezelligheid gesproken: in de introalinea is de City Garden van Sophias al even genoemd en dat is de komende maanden ook écht the place to be. De City Garden laat een prachtige indruk achter. Van de prachtig vormgegeven zitplaatsen tot aan de bar: de City Garden heeft een ambiance die het meest doet denken aan een prachtige beachclub zoals je die alleen in bijvoorbeeld Ibiza vindt.

Overdag kun je hier heerlijk relaxen en wanneer de avond valt, kun je hier genieten van de lekkerste cocktails, mixers, wijnen, bieren en bites. Je vindt hier de heerlijkste bites van over de hele wereld. Zo kun je genieten van kroketten op brood, nacho’s en dimsum, maar dan wel à la Sophias.

Dat uit zich onder andere in prachtig opgemaakte gerechten met de mooiste ingrediënten. En ‘gewoon’ genieten van een lekker biertje en een portie bitterballen kan natuurlijk ook. In de City Garden is overigens ook meer dan genoeg te beleven.

Zo is het elke zaterdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur cocktail hour: twee halen, één betalen! Voor alle toffe plannen van Sophias is het handig om de sociale media in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *