Moustache: een barbershop voor iedereen

Als we kapperszaak Moustache binnenlopen, is eigenaar Ben bezig met een klant. De jongen krijgt wat tips over zijn nieuwe kapsel. Na tien minuten loopt de jongen tevreden de winkel uit en zegt gelijk zijn volgende afspraak in te plannen. Alhoewel Moustache een nieuwe kapperszaak in Leeuwarden is, voelt het toch alsof het al jaren aan de Voorstreek zit. Nieuwsgierig nemen we plaats in de kappersstoel, voor een goed gesprek met de eigenaar, een lekker kopje koffie en natuurlijk een fris kapsel.

Ben Claassen is het brein achter Moustache. Hij heeft 6,5 jaar geleden in Groningen de eerste vestiging opgezet, omdat hij een plek miste waar mannen relaxt naartoe kunnen gaan. ‘Een kapperszaak is over het algemeen heel veel op vrouwen gericht en de mannen hangen er een beetje bij. Dat wilde ik graag anders zien’, vertelt Ben aan ons. Nadat hij zelf in barbershops werkte en inspiratie heeft opgedaan in Amerika, heeft hij Moustache opgericht. De zaak is inmiddels een enorm succes: Ben zit minstens vijf tot zes weken volgepland en je komt moeilijk tussen de vaste klanten.

Een vast gezicht

Een tweede winkel stond al langer op de planning, maar weggaan uit Groningen was geen optie voor Ben. Een vast gezicht vindt hij heel belangrijk. Uiteindelijk bood Mikki, de partner van Ben, de oplossing. ‘Mijn vriend vroeg of ik hem wilde leren knippen en ik heb hem in een halfjaar een crash course knippen gegeven. Toen heeft hij gezegd “laten we Leeuwarden losgooien’’. De stad is gekozen omdat er volgens Ben nog geen herenkapperszaak is met de visie van Moustache; een strakke herenzaak waar iedereen terecht kan.

Hier in Leeuwarden is mijn jongste klant een jaar of tien en mijn oudste negenenzeventig’, vertelt Ben. ‘Ik vond het ook zo leuk dat hij binnen kwam! Hij was echt een oudere heer met een stok. Ik was eerst wel even bang dat hij misschien niet wist waar hij zat, of even kwam kijken, maar hij had specifiek voor deze plek gekozen. Dat vind ik heel mooi om te zien. Hij vond de zaak niet te hip, maar kwam gewoon binnen voor een knipbeurt en een goed gesprek. Toen dacht ik wel even: het klopt wel wat we willen uitstralen, dat iedereen hier terecht kan’.

Persoonlijk contact

Het persoonlijke contact en het feit dat iedereen hier geknipt kan worden is hetgeen dat de kapperszaak zo speciaal maakt. De mannen kijken goed naar wat je wil en geven daar advies in. ‘Het is iets dat we naar buiten dragen. Het draait om je klanten. Ik knipte net een jongen die bij een andere kapper goed geknipt was, maar hij vond het toch iets te kort. Dan ga je luisteren en praten, en na tien minuten vertelde hij dat hij echt het idee had dat ik iets met zijn input deed. Dat vinden we heel belangrijk’, vertelt Ben.

Voor Ben is het lastig om te vertellen waarom je bij Moustache langs moet gaan. ‘Ik kan wel zeggen dat we heel goed zijn, maar dat vind ik zo arrogant, haha. We zijn een hele leuke shop en we willen de mannen uit Leeuwarden ook goede coupes geven. Dat vinden we heel belangrijk.’ We stappen trots de deur uit; trots op ons nieuwe kapsel en op het Groningse succes hier in Leeuwarden.

Foto: Ewoud Rooks, Rooks Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *