Monique Zwamborn van lingeriespeciaalzaak MoniQue heeft oog voor kwaliteit: ‘Lingerie kan een vrouw maken of breken’

Lingeriespeciaalzaak MoniQue vind je al jarenlang in Leeuwarden. Met ruim dertig jaar ervaring heeft Monique Zwamborn inmiddels wel oog voor kwaliteit. We stappen de lingeriespeciaalzaak in de Kleine Kerkstraat binnen om alles te weten te komen over Monique en hoe het eraan toe gaat in de winkel.

Al meer dan dertig jaar zit Monique in het vak. Op haar achttiende is ze begonnen in de winkel van haar moeder en al doende leert men, vertelt ze. “Ik ben ooit begonnen bij de onderbroeken. Toen kwam de badmode en het aanmeten van korsetten.”

Ook heeft Monique tien jaar lang borstprotheses verkocht. Daar is ze altijd gecertificeerd in geweest en dat gaf haar veel voldoening. In de lingeriespeciaalzaak kun je terecht voor speciale lingerie van Mamacare, waarin ruimte is voor borstprotheses. Dit is voor vrouwen die een ingreep hebben gehad of extra gevoelig zijn.

Liefde en passie voor lingerie

Een van Monique haar talenten is het scannen van vrouwen met haar ogen. Zo komt ze er gelijk achter welke maat de vrouw in kwestie heeft. “Ik zou ook zo kunnen meedoen aan ‘wedden dat…?’, vertelt ze. “Ik schat de omvang en cupmaat feilloos in. Dat vind ik een sport! Mijn klanten moeten er vaak om lachen. Ze komen dan met hun man om te vertellen dat ik hun cupmaat kan inschatten, zonder te meten. Zo leuk is dat!”

“Een klant vertelde laatst dat ze een bepaal- de cupmaat heeft en ik noemde iets anders. Zij was het er niet helemaal mee eens, maar ik zei: vertrouw mij. Ik doe dit werk al dertig jaar. We pakken een bh met uw cupmaat en een bh in de cupmaat die ik noemde.”

En natuurlijk: de door Monique uitgekozen bh paste perfect, wat ervoor zorgde dat de klant helemaal blij de winkel verliet. “Voor alle vrouwen die een hekel hebben aan passen is dit handig. Je hoeft maar één bh te passen, geen stapels. Wel meet ik natuurlijk ook graag, want meten is natuurlijk weten.”

Een maatje meer

Voordat de winkel opende, had Monique drie maanden last van het coronavirus. “Ik was drie maanden heel erg ziek, maar ik had zo’n mooi vooruitzicht: dat hielp mij er doorheen! Deze toplocatie maakte mijn droom werkelijkheid”, vertelt Monique enthousiast. “Er was veel animo voor het mooie pand, maar het werd mij gegund.” Gegund werd het haar zeker: in de laatste week van mei is de nieuwe zaak geopend.

Als je nu de winkel binnenkomt, zie je ’s werelds beste merken. Zo vind je hier Prima Donna, Empreinte Paris, Louisa-Bracq, Marie Jo, Rosa Faya, Marlies Dekkers, Calvin Klein en Aubade Paris. “Het is erg fijn om met deze merken te werken. Ze onderscheiden zich van de rest, vanwege de pasvorm. Ik maak de contouren zo dat het beste deel van de vrouw naar voren wordt gehaald. Ik vind het een prachtig vak!”

Voornamelijk Prima Donna wordt door Monique geadviseerd en is hét merk waar ze al sinds het begin van haar carrière mee samenwerkt, “omdat dit merk extreme support geeft! De bh’s hebben een luxe uitstraling en het geheim van Prima Donna is de driedelige comfort cup. “Bij lingerie kun je het beste de cup iets dieper kopen. Een D-cup van Prima Donna is bij goedkopere merken een E-cup of misschien wel een F-cup. Bij Prima Donna is alles tot in de centimeters perfect uitgerekend.”

Winkelen op afstand

Veel vrouwen worden verkeerd geadviseerd en lopen al jaren met de verkeerde cupmaat. “Ik zie dat meteen. Ik zeg dan tegen die dame: ‘trek het eens aan, dan kunt u het verschil ervaren’ en de klant reageert dan zo enthousiast. ‘Zet mij maar in het systeem, jij weet wat ik nodig heb’, zeggen ze. Ze verlaten stralend de winkel en daar word ik zo gelukkig van. Door de jaren heen komen er ook vaste klanten uit heel Nederland langs om een mooie bh te scoren. Of ze bellen met de vraag of ik wat moois heb. ‘Stuur maar op, ik vertrouw je’, zeggen ze.”

Bij de lingeriespeciaalzaak worden de aankopen vervolgens zeer nauwkeurig bijgehouden, om de juiste modellen en maten te registreren. Op die manier kunnen klanten mailen of bellen voor een bestelling wanneer ze geen tijd hebben om langs te gaan, ver weg wonen of zelfs in het buitenland zijn. “Dat is ook handig als iemand zijn of haar partner wil verrassen! Ik zorg dat de maten perfect passen”, vertelt Monique.

Maken of breken

Het zien van gelukkige klanten is waar Monique het voor doet, vertelt ze. “Ik vind het belangrijk om een vrouw te laten stralen en haar eigenwaarde terug te vinden. Ik heb ook wel eens heel ingetogen stelletjes in de winkel. Dan probeer ik bij de man even te polsen wat hij mooi vindt, om vervolgens met de vrouw net die ene bh te gaan passen. Dan maak ik er echt even een leuk praatje van en zij gaan dan zo gelukkig de winkel uit. Het is belangrijk om je in te leven in de klant.”

“Wanneer een vrouw de winkel binnenkomt en niet goed in haar vel zit, denk ik: daar moet ik iets mee. Doordat ik haar vervolgens allerlei dingen laat passen waarvan ik denk dat het bij haar past, gaat ze met veel  plezier de winkel uit. Dat is echt een van de belangrijkste dingen, dat je hier niet staat omdat je iets wil verkopen. Hoe ik zie dat vrouwen binnenkomen en hoe ze vervolgens weggaan is waar ik het voor doe. Op het raam staat ‘liefde en passie voor lingerie’. Dat is niet voor niets, want lingerie kan een vrouw maken of breken.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar Monique haar advies en visie? Laat je dan eens opmeten en kom een passessie doen bij de lingeriezaak! Ook op afspraak maakt Monique tijd voor je. Kun je niet langskomen? Dan kun je whatsappen of via de webshop bestellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *