Mogelijke sluiting van Camping Terpstra op Terschelling

Zeggen we ‘jongerenvakantie’ en ‘Terschelling’, dan denkt iedereen terug aan die o zo mooie tijd toen we voor het eerst als 15-jarige zonder onze ouders op vakantie gingen. Op Camping Terpstra natuurlijk, de plek waar je stiekem je eerste alcoholische drankjes dronk, waar je elke avond uit ging en na deze feestweek volledig gesloopt weer bij je ouders op de bank plofte. Maar wat horen we tot onze grote verbazing nu? Zal deze onvergetelijke vakantie straks niet meer door de jeugd gevierd kunnen worden?

Camping Terpstra gaat mogelijk sluiten, maar waarom? Dit heeft alles te maken met de plannen voor de bouw van luxe bungalows op het naastgelegen terrein, voormalig festivalterrein van Oerol. De verschillen tussen de soort toeristen (lees ‘feestende jongeren en volwassenen die willen genieten van rust en ruimte’) die afkomen op Camping Terpstra en de nieuwe luxe bungalows zullen dusdanig groot zijn dat dit mogelijk tot problemen kan leiden. Daarom wil de eigenaar de tenten vervangen door 22 zomerhuizen van negentig vierkante meter.

Het zou fijn zijn als dit mooie stukje jeugdsentiment blijft bestaan, maar dit is onzeker. Nog even afwachten dus of we volgend jaar weer de hordes jongeren op het station zullen zien staan met hun rolkoffertjes op weg naar hun onvergetelijke vakantie.

1 Reactie to “Mogelijke sluiting van Camping Terpstra op Terschelling”

  1. Ik kom elk jaar op Terschelling, Terpstra heeft volgens mij heel veel maatregelen genomen de laatste jaren om jongeren de gelegenheid te geven lekker hun ding te doen en van alles te ontdekken, met zo weinig mogelijk overlast voor andere gasten op het eiland. Dat was vroeger wel anders idd.
    Om zo’n camping dan op te geven vind ik jammer. Zelf staan wij op Nieuw Formerum, best dichtbij, maar de overlast is minimaal .
    Ik heb de indruk dat Terschelling steeds meer een ‘ yuppen eiland’ wordt. Zonde toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *