Missen jullie de reuzen van Royal de Luxe ook zo erg?

Kennen jullie ze nog? De duiker, het meisje en hond Xolo? Een aantal jaar geleden wandelden de metershoge marionetten door de straten van Leeuwarden. Tienduizenden mensen kwamen naar de reuzen van Royal de Luxe kijken.

Het is al vier jaar geleden, maar voor ons voelt het als vier weken terug: de indrukwekkend mooie beelden van de drie reuzemarionetten die door Leeuwarden liepen. Niet alleen wij vonden ze mooi: de reuzen waren het beste publieksevenement van 2018!

Metershoge gorilla

Wij konden allemaal de reuzen voor niets zien, wat het evenement nog succesvoller maakte. En sinds het afscheid van de reuzen, verlangen wij eigenlijk nog wel naar een terugkomst! En het theatergezelschap achter de reuzen had jaren geleden het idee om een gorilla te maken. Maar: dat gaat tussen de 2,5 en 3 miljoen euro kosten. En het maakproces vergt bovendien enkele jaren.

Wie weet komen de reuzen nog wel terug en kunnen we de metershoge gorilla op een dag bewonderen! Maar, voordat het moment daar is, hebben wij nog enkele foto’s van toen op een rijtje gezet. Fotograaf: Albert Ypma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *