Miedema brilmode & Oogzorg viert jubileum: 25 jaar rob!

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Rob Dijkstra het familiebedrijf heeft overgenomen van zijn vader Jan. Het bedrijf zit al meer dan 100 jaar in het pand aan de Kleine Kerkstraat en is voor velen een begrip.

We schrijven al jaren over de specialisten, omdat we al jaren fan zijn van het bedrijf. Tijd om eens stil te staan bij wat Rob voor de slechtziende Fries betekent.

Dansen op de stoep

Toen Pieke Miedema zijn winkel In 1900 startte, was het nog niet enkel een optiekzaak. Hij begon met een winkel en reparatiewerkplaats voor klokken, horloges, goud-en-zilver, brillen en grammofoonplaten aan het Heer Ivostraatje.

De winkel trok vaak bekijks, want Pieke draaide voor het open raam zijn grammofoonplanten. Er werd zelfs gedanst op de stoep. De winkel verhuisde in 1917 naar het pand waar het nu nog steeds gevestigd is, aan de Kleine Kerkstraat.

De zaak is een echt familiebedrijf. Ondertussen is Rob de vierde generatie die de winkel bestuurt. In de eigen krant van Miedema wordt er dieper op de geschiedenis ingegaan.

Van opticien tot optometrist

Als jonge jongen hielp Rob zijn vader wel eens in de winkel. Hier is volgens ons de liefde voor het vak ontstaan. Rob heeft een opleiding tot opticien en contactlensspecialist gevolgd, voordat hij het bedrijf overnam van zijn vader. Uitgeleerd was hij nog niet.

Hij leerde verder voor optometrist en behaalde zijn Hbo-diploma. Hierdoor werd nog uitgebreider en geavanceerder oogonderzoek mogelijk. De ontwikkelingen in de winkel stonden ook niet stil. Regelmatig werd er vernieuwd op gebied van apparatuur of werd er verbouwd.

Zo is afgelopen jaar de winkel achter een stuk langer geworden. Rob kocht het paradepaardje van de winkel, de DNEye scanner. Een apparaat dat zo uitgebreid oogmetingen kan doen dat er vaak problemen worden gevonden die met een normale meting over het hoofd worden gezien.

Zorg voor de ogen

Rob wil het beste voor ieders ogen. In de jaren dat Rob aan het hoofd van de winkel staat is de expertise op gebied van oogzorg gegroeid. Hij breidt het team uit met meer specialisme; Sven is nu de tweede optometrist van de winkel.

Een optometrist kan het grootste deel van de niet-ernstige oogaandoeningen beoordelen en behandelen. In 2021 is Miedema Oogzorg aangesloten bij de zorgorganisatie Ksyos. Hierbij kijkt een oogarts digitaal mee tijdens een controle. Zo omzeil je als klant de lange wachttijden van het ziekenhuis.

Familie

Rob praat met passie over zijn beroep. Hij begeleidt stagiaires en leert ze de fijne kneepjes van het vak. Ook wij zijn wel eens een dagje met hem meegelopen. We begonnen de dag met sporten, een andere passie van Rob.

Hierdoor is ons respect voor hem nog meer gegroeid. Waar wij uitgeput de rest van de dag vochten tegen de spierpijn, sprong Rob opgewekt de winkel door. Tijdens zo’n meeloopdag was het voor ons duidelijk dat iedere werknemer blij zou zijn met een baas zoals Rob.

De sfeer in de winkel is uitzonderlijk goed en voelt familiair aan, zowel tussen het personeel als tussen hen en de klanten. Maar Robs ogen beginnen pas echt te twinkelen als hij het over zijn dochters heeft.

Het is voor ons duidelijk: hier staat geen keiharde zakenman, maar een familieman die echt om mensen geeft. Rob, gefeliciteerd met je jubileum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *