Met een Puur hart mensen hun doel laten bereiken

Welke rol speelt beweging en dieet in jouw leven? Vooral dit jaar zijn we serieuzer gaan nadenken over onze gezondheid. Maar naar de gym gaan wordt steeds moeilijker met die anderhalve meter afstand. Wij hebben nu een andere oplossing voor jou gevonden: Puur! Diëtist en Personal Trainer en we krijgen de kans om eigenaresse Ilse te interviewen.

Wat is Puur?

“Bij Puur maken we een combinatie tussen sport en voeding. Wat mensen hier in het algemeen komen doen is doelgericht bezig zijn. Mensen hebben een bepaalde ambitie en dat is meestal een doelstelling met betrekking tot gezondheid. Het kan ook persoonlijk zijn. Sommigen komen hier omdat ze aan topsport doen en behoefte hebben aan krachttraining met een passend voedingsadvies. Iemand anders wil een gezond gewicht bereiken en weer iemand anders heeft medisch gezien wat lichamelijke problemen waardoor naar de sportschool gaan soms minder vertrouwd voelt. Het hoeft niet samen. Veel mensen kiezen voor een combinatie van zowel training als dieetbegeleiding bij Puur, maar als dat niet de voorkeur heeft kun je bijvoorbeeld ook alleen komen trainen. Er zijn dan ook regelmatig mensen die alleen komen voor mij als diëtist of alleen bij mij trainen.”

Is dat wat Puur anders maakt?

“Ik ben niet die grote sportschool waar iedereen binnen kan komen als hij of zij zin heeft. Dat gebeurt hier niet. Het is persoonlijk, want als je een afspraak hebt dan heb je deze alleen met de betreffende trainer of diëtist in mijn eigen sportruimte. Naast dat Puur personal trainers heeft, is een van de trainers ook een diëtist. Het ontstaan van Puur is helemaal niet bewust gegaan, maar vooral heel erg uit interesse en een passie voor gezondheid en beweging. Door de jarenlange ervaring als instructrice in de sportschool kon ik al mensen in beweging brengen. Ook leek het me een goede en logische toevoeging om diëtist erbij te worden en zo ontstond het idee om dat samen te gaan voegen. Niet alleen vanwege de, in mijn ogen ideale combinatie, maar ook omdat ik het leuk vind dat mijn dag heel afwisselend is. Het ene moment zit ik aan tafel en heb ik een voedingsconsult. Het ander moment, zoals net, ben ik trainingen aan het geven. Elke dag is anders.”

“Mensen hebben een doel, dus het is wel heel leuk en dankbaar om mensen te kunnen helpen bij iets dat belangrijk voor hen is. Gevoelsmatig krijg je altijd erg veel voldoening omdat je iemand dichter bij zijn of haar doelen brengt.”

Hoe gaat het door corona?

“Goed en dat komt eigenlijk door dit concept. Sportscholen hebben natuurlijk meerdere mensen tegelijk. Wat de overheid onder andere vraagt, is dat je registreert hoeveel mensen er tegelijk komen. Bij mij komt hier niet vaak meer dan een iemand tegelijk, want ik train veelal een op een. Dat is een beetje mijn geluk. Daarbij sport men in een volledig veilige omgeving waar wordt geventileerd, voldoende afstand wordt gehouden en waar alle sportattributen na iedere training gedesinfecteerd worden. Als ik dicht moet, is het wel een probleem, maar ik merk dat mensen hier komen omdat zij het ook fijner vinden dan een sportschool.”

Je volgt nu een cursus gericht op kinderen?

“Ik doe er ook voedingsconsulten bij. Dit was voor mij, als zelfstandige, de eerste keer dat ik met kinderen werk. Het was een beetje uit mijn comfortzone, want ik werk meestal met volwassenen. Ik denk dat de jeugd de toekomst is. Binnen de topsport is het belang van de juiste voeding op het juiste moment steeds duidelijker en belangrijk geworden. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met gezond eten. Zo krijgen jeugdspelers voorlichting en workshops over diverse voedingsthema’s. Ook begeleid ik spelers individueel. Bij de jongste voetballers worden de ouders betrokken en naar mate ze ouder worden, wordt de verantwoordelijkheid meer bij de spelers gelegd. Ik vind het belangrijk om in mezelf te blijven investeren en daarom heb ik er dit jaar voor gekozen om de opleiding tot kinderdiëtist te doen. Begin december rond ik dit af en wil ik mezelf meer gaan bezighouden met eetgedrag en overgewicht bij kinderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *