Man die baby uit gracht redde ontvangt zilveren penning

Eerder dit jaar redde Eric Schipper een baby die, liggend in een kinderwagen, in de gracht op de Nieuwestad was beland. Voor deze heldendaad heeft hij nu een zilveren penning van burgemeester Sybrand Buma gekregen.

Schipper was er op het juiste moment bij toen hij zag dat een kinderwagen de gracht inrolde. Gelijk daarna sprong hij de gracht in en wist hij het kindje uit het water te redden. Nadat hij weer veilig op de kade stond, nam een omstander het kindje over. Na gedoucht te hebben keerde Schipper weer terug om te zien hoe het met de moeder was. In het programma ‘Tijd voor Max’ vertelde Schipper dat hij op weg was naar de boekhandel toen het gebeurde.

Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen kreeg Schipper het erelint. Er werden ook nog twee andere redders in het zonnetje gezet. Dit waren Hendrik Engbrenghof en Johannes Hendrik. Zij kregen een oorkonde. Hendrik Engbrenghof redde vorig jaar een man die met zijn scootmobiel in het water was gekomen en Johannes Hendrik hielp eerder dit jaar een vrouw die met haar scootmobiel in het Van Harinxmakanaal terecht was gekomen.

Bron foto: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *