Lord of the Rings binnenkort opnieuw in de bioscoop

Goed nieuws voor Lord of the Rings fans. In oktober gaan de films opnieuw in de bioscopen draaien, ook in Leeuwarden. Om het nog leuker te maken; het zijn de extended versies.

Wat is Lord of the Rings? Lord of the Rings is een fantasy trilogie waarin de Hobbit Frodo Balings van zijn oom een gouden ring krijgt. De Ring is gesmeed door Sauron, de veroorzaker van het kwaad in Midden-aarde. Frodo krijgt de taak om de Ring te vernietigen, maar dat kan alleen als de Ring in het vuur van de vulkaan Doemberg (Mount Doom) gegooid wordt. Dit is ook het vuur waaruit de Ring is gesmeed.

Lord of the Rings zonder de extended versies zijn op zich al lange films. De eerste film duurt 178 minuten, de tweede 179 minuten en de derde 200 minuten. Met de extended versies duurt de eerste film 208 minuten, de tweede 223 minuten en de laatste maar liefst 251 minuten. Een lange zit dus. Maar met alle mythes en magie die er in voorkomt, is het vermaak groot. De kaartenverkoop is vorige week gestart en vanaf begin oktober wordt het eerste deel in de bioscopen vertoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *