LIVE vanuit Leeuwarden: SCROOGE!

We hebben het vorige maand al aangekondigd, maar we krijgen dus onze eigen ‘kerst-Passion’ in de stad! Scrooge Live, een live vertolking van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Tijdens deze uitzending brengen verschillende bekende acteurs, cabaretiers en zangers het iconische kerstverhaal over. Dat in een compleet eigen jasje. Met heel veel humor, zang en gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema: kinderarmoede. Met wat hulp van de kijkers hoopt het Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen een warme start van het nieuwe jaar te geven.

Charles Dickens kerstmarkt

In 2018 kwamen er al zoń 110.000 mensen naar de Charles Dickens kerstmarkt in Leeuwarden. Op zaterdag 18 december komt dus Scrooge naar Leeuwarden. Maar wist je al dat op 15 en 16 december er een nieuwe Charles Dickens kerstmarkt in de stad is? Op het Oldehoofsterkerkhof komt een Winter Wonderland met theatertenten vol activiteiten. Schrik dus niet dat je ergens in de stad oog in oog komt te staan met Ebenezer Scrooge, Oliver Twist of Fagin en de dievenbende. Hier zal binnenkort wel meer over bekend worden gemaakt.

Het verhaal van Scrooge

Je kunt Scrooge Live dus een beetje vergelijken met The Passion. Het verhaal gaat over Ebenezer Scrooge, die altijd heeft gekozen voor geld. De vrek heeft een hekel aan alles dat niets te maken heeft met geld, waaronder vriendschap, liefde en kerstmis. Op kerstavond krijgt hij drie geesten op bezoek die hem tot inkeer brengen. De vorige editie (in Dordrecht) van Scrooge Live werd herschreven door cabaretduo Veldhuis & Kemper. Kemper speelde de rol van Scrooge en Veldhuis trad op als verteller. De editie van dit jaar is herschreven door Kasper van Kooten.

1 Reactie to “LIVE vanuit Leeuwarden: SCROOGE!”

  1. goede dag

    vraagje word het ook op genomen zodat die op dvd komt zo ja en hoe kan ik aan die dvd komen
    al vast bedankt en groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *