Lifestylewinkel studio 8 Lifestyle: genieten op een prachtlocatie

Ben jij op zoek naar een leuke seizoensgadget of wil je jezelf eens trakteren op iets nieuws? Bij Studio 8 vind je unieke producten met een enorm grote wauw-factor! Van woonartikelen tot sieraden en van kleding tot tuinartikelen: het ruime assortiment barst van de originele artikelen.

Eigenaresse Debby is in oktober vorig jaar met haar winkel verhuisd naar een deur verderop: het voormalig pand van bioscoop Tivoli. Tijd om eens even bij te kletsen met Debby.

Studio 8 Lifestyle is begonnen op de Verlengde Schrans, maar Debby wilde met haar winkel graag meer in de reuring zitten. “Toen zag ik een pand op de Nieuwestad, dat iets kleiner was dan mijn eigen pand. Maar: het paste mij op dat moment wel”, legt ze uit. “Na een halfjaar ging Tivoli naast mij dicht en kwam er een poster met ‘Te Huur’ op de ramen te hangen.”

Zoals bij elke ondernemer begon Debby gelijk vol enthousiasme na te denken. “Dit was namelijk een geweldige kans voor mij. Nog één keer verhuizen en dan kreeg ik een mooie, grote winkel waar ik al mijn creativiteit en ondernemersdrift in kwijt kon”, legt ze enthousiast uit. “Maar de makelaar vertelde mij dat de eigenaar geen zin had in een winkel en liever een ander soort bedrijf in het pand wilde.”

Oude elementen behouden

Daar liet Debby het echter niet bij zitten, geeft ze aan. “Ik vertelde dat we misschien met elkaar in gesprek konden gaan. En de eigenaar was enorm verrast door mijn plannen. Mijn enthousiasme overtuigde hem bijna. Na nog een tweede gesprek, waarin ik ook aangaf dat ik de elementen van de bioscoop wilde behouden, was hij om”, vertelt de eigenaresse trots.

En zo lukte het Debby om na amper een jaar op de Nieuwestad te kunnen verhuizen naar het mooie grote en gracieuze pand van Tivoli, waar menig Leeuwarder mooie herinneringen aan heeft. Wanneer je de winkel binnenloopt, zie je veel van de oude elementen ook terug.

Zo hangen de bordjes naar de filmzalen er bijvoorbeeld nog. En de etalages waar je vroeger de filmposters in kon bewonderen, worden nu gebruikt om mooie producten te laten zien. Bij de trap schittert er ook een mooie afbeelding van Brigitte Bardot. “Ik heb haar altijd bewonderd. Om toch die verbinding met filmsterren te leggen, besloot ik dat ze met de eer mag strijken en de aandacht mag opeisen. Het is overigens niet eens uit nostalgie, dat ik de oude elementen wilde bewaren, maar meer omdat ik zag dat de architectuur van het pand klopte. Daarom besloot ik veel te behouden en te respecteren.”

relaxte sfeer in een fijne werkplek

En bij zo’n indrukwekkend pand, horen als vanzelfsprekend ook bezoekers die onder de indruk rondlopen. “En dat gebeurt ook! Mensen halen graag herinneringen op. Daardoor ontstaan hier de mooiste gesprekken. En door zowel het oppervlakte als de ruimte is het hier superfijn werken. Ik krijg vaak te horen dat klanten een relaxte sfeer ervaren. En als ze langer willen blijven kijken, bieden we ze koffie of thee aan. Ik ben erg content met de verhuizing en dankbaar dat ik deze kans mag benutten.”

De verhuizing is al met al een enorm goede beslissing geweest. Naar de toekomst kijkend, focust Debby zich vooral op de stad zelf. “Leeuwarden was na 2018 goed bezig zichzelf op de kaart te zetten. Ik hoop dan ook van harte dat de festivals weer terugkeren in de stad, dat er weer volop activiteiten gaan plaatsvinden en dat Leeuwarden weer de levendige stad wordt als voorheen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *