Leven zonder Game of Thrones

leven na fame of thrones

Wat een leegte. Ineens is het er niet meer; is er een eind gekomen aan de acht jaar durende soapserie uit Westeros. Ja, lieve mensen we moeten het nu zonder Game of Thrones doen. Maar hoe vergaat het ons?

Acht jaar lang

Acht jaar lang was het genieten van één van de beste series aller tijde. Vorige week kwam er een einde aan en werd eindelijk duidelijk wie het spel heeft gewoon en op welke plek, welke poppetjes komen te zitten. Acht jaar lang keken we reikhalzend uit naar een nieuwe aflevering, om vervolgens weer met een cliffhanger achtergelaten te worden. Acht jaar lang genoten we van de intriges, drama en veldslagen.

Starbucks-beker en plastic waterflesje

Nu het allemaal voorbij is, is er toch wel een leegte ontstaan. We wisten dat het zou eindigen, maar nu het zover is, voelt het toch wel dubbel. Ondanks dat het laatste seizoen niet om over naar huis te schrijven is. Nee, Game of Thrones heeft het gepresteerd om een slap einde te geven aan een anderzijds zo’n goede serie. En dan hebben we het nog niet eens over de Starbucks-beker in aflevering 4 en het plastic waterflesje in seizoensfinale. Er zijn zelfs petities gestart om het achtste seizoen overnieuw te maken. In ieder geval zijn wij het erover eens dat het laatste seizoen te kort was om het verhaal body en diepgang te geven.

Leegte

Hoe heb jij het ervaren? Voel je ook zo’n leegte nu het allemaal voorbij is? Of gaat het leven gewoon door? Wij zijn in ieder geval zoekend naar een alternatief, naar een manier om de leegte op te vullen. Of een spin-off serie dan kan, of een serie die in hetzelfde genre zit, is de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *