Column Penny: Potlood

penny column

Goedemorgen, we hebben er weer een. Ik word wakker, open mijn Facebook en zie een bericht verschijnen van een volslagen onbekend persoon. Ik open het bericht en zie… een foto van iemand die een kromme paddentoel vasthoudt. Natuurlijk helemaal bij de ‘stam’ vasthoudend, zodat het nog wat groter lijkt. Deze keer vol trots had hij zijn face erbij opgezet, wat fijn. Jawel, de zoveelste dickpick.

Het is het moderne potloodventen; je stuurt een willekeurig persoon online even je pielemuis. En waar hoop je op? Dat iemand tegen jou gaat zeggen: ‘Wat super, wat mooi.. Doe mij die maar?’ Alsof iemand daarop zit te wachten; iemand die zijn, vaak niet eens zo’n hele mooie, penis showt aan iedereen die hij online maar leuk vindt. Dat was vroeger al niet zo toen mensen hun kleine heer lieten zien aan een voorbijganger. Toen belde men de politie en stond het in de krant. 

Natuurlijk ben ik wel wat gewend. Ik krijg vrij vaak zulke foto’s en dan zie ik heus wel of je een fotogenieke paddestoel hebt of niet. Ik kan er bijna wel een tentoonstelling van gaan maken, dus ik schrik niet meer zo heel snel. Maar nee, zoiets stuur je niet naar een onbekende. Zeker niet als ik erbij nadenk dat je het waarschijnlijk naar vrouwen en misschien wel meisjes van onder de 18 zit te sturen. Totaal not done! Want waar legt zo iemand de grens? Nergens! Vaak hebben ze geen grens. Je moet er niet aan denken dat je dochter van 16 of jonger zoiets tussen haar berichten vindt.

Nadat ik het verhaal aan mijn vrienden had vertelt, kregen we een discussie: dat de pikante foto’s op mijn Facebook (die niet eens naakt of topless zijn) wel eens zulke foto’s konden uitlokken. Alsof bikinifoto’s, wat de gemiddelde tiener ook op der Facebook heeft, mannen aanzet tot het sturen van hun stijve wiener. Nee, als je mijn mening wilt weten. Sommige mannen zijn zich er gewoon niet van bewust dat één klik op verzenden hetzelfde is als het lastig vallen zoals vroeger: potloodventen. Ook toen lokte de vrouw met het korte rokje die zomers door een park liep het niet uit.

De meneer van de kromme paddenstoel die met zijn gezicht op de foto stond, wil ik nog wel heel erg bedanken. Hij had namelijk behoorlijk wat familie gekoppeld aan zijn Facebook. En toen ik zijn moeder en zijn broer de foto doorstuurde, met de woorden ‘Willen jullie tegen hem zeggen dat ik dit niet wens te krijgen van een volslagen onbekende’, waren hun reacties goud!

1 Reactie to “Column Penny: Potlood”

  1. Helaas zijn dat de hedendaagse dingen die gebeuren en het is totaal respectloos. Het maakt niet uit of je zelf fotos met bikini hebt of wat voor werk je doet als je respect hebt voor anderen dan stuur je nooit ongevraagd je snicker naar iemand anders . Respect is ver te zoeken en ik vind het maar vieze mannetjes die dat doen bah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *