Leeuwarder Helden Kickboksgala op 1 december

Het Leeuwarder Helden Kickboksgala wordt op zaterdag 1 december in Schaaf City Theater gehouden. Na een afwezigheid van zes jaar is de organisatie terug met een kickboksgala speciaal gericht op lokaal talent. Een evenement waar liefhebbers naar uit kijken, maar voor sommige vechters is het eveneens een extra spannende dag. Zo ook voor de Leeuwarders Isaias Ramos en Mahino Kiesekelly.

De heren zijn neven van elkaar, en hebben beiden alweer een tijd niet gevochten. Kiesekelly draaide zijn laatste partij vorig jaar, voor Ramos is het echter al een jaar of vijf geleden. Laatstgenoemde was eigenlijk gestopt met vechten, maar besloot speciaal voor ‘Leeuwarder Helden’ nog eenmaal in de ring te stappen.

Isaias: ,,Mijn laatste wedstrijd was niet echt een succes, mede doordat ik er niet geheel klaar voor was. Na deze wedstrijd besloot ik er daarom mee te stoppen. Ik geef inmiddels zelf kickboksles in Steenwijk en werk als portier bij Club Red; activiteiten waar ik erg druk mee ben. Het vechten schiet er daardoor bij in. Speciaal voor ‘Leeuwarder Helden’ ga ik nog eenmaal een partij vechten. Het is voor mij erg bijzonder om in mijn eigen stad afscheid te kunnen nemen van het vechten. Ik heb de afgelopen periode erg hard getraind en ben er helemaal klaar voor. Zeker weten dat ik op 1 december voor de winst ga!’’

Neef Mahino Kiesekelly geeft ook kickboksles. Mahino doet dit bij ‘Studenten Sport Leeuwarden’. Hij ziet zichzelf evenzeer winnen tijdens het gala: ,,Mensen die mij eerder hebben zien vechten weten dat ik enorm explosief kan zijn. Tijdens ‘Leeuwarder Helden’ ga ik dit natuurlijk weer laten zien. Ik ben enorm gemotiveerd, heb hard getraind en ga echt zorgen voor vuurwerk tijdens mijn partij. Let’s do this!’’

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Leeuwarder Helden.

Tekst: Janneke Vonk
Foto: Fritz Fazzi Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *