Leeuwarder Ex on the Beach: Lena

In één klap kregen we er een BL’er (Bekende Leeuwarder) bij. Lena Semenova is te zien in het vierde seizoen van het MTV-programma Ex on the Beach. Op tv zien we een temperamentvolle jongedame. Maar wij waren wel benieuwd naar haar ware aard. We hebben haar uitgenodigd voor een interview, met alle liefde ging ze met ons in gesprek.

Je bent een echte Leeuwarder. Vertel eens wat over jezelf.
‘Ik ben in Schieringen/Heechterp opgegroeid en in 2007 met mijn ouders verhuisd naar Aldlân. Ik heb de mavo gedaan op De Dyk en daarna ben ik naar het MBO gegaan voor de studie Juridisch Administratief Medewerker. Die opleiding volg ik in Zwolle.’

Hoe ben jij in Ex on the Beach terechtgekomen?
‘Normaal gesproken meld je je aan via een bureau. Zij kijken in welk programma je het best past. Maar ik heb mij nooit aangemeld. Ik kreeg een Facebook- en Instagram-bericht, maar geloofde niet dat het echt was. Toch heb ik een bericht teruggestuurd. Na een aantal telefoongesprekken, hebben ze mij aangeboden om met Ex on the Beach mee te doen. Dezelfde dag ja gezegd. Ik zag het vooral als een kans op een mooie vakantie en binnen drie dagen zat ik in het vliegtuig naar Curaçao.’

Je kwam dus in een behoorlijke rollercoaster terecht.
‘Jazeker. Het ging heel snel. Ik was nog nooit op Curacao geweest, dus ik kwam in een onbekende omgeving met allemaal onbekende mensen terecht. Bij aankomst moest ik mijn telefoon inleveren, dus ik was ook helemaal afgesloten van de buitenwereld. Na drie dagen ontmoete ik de andere deelnemers.’

Wisten je ouders dat je aan Ex on the Beach meedeed?
‘Nee, ik heb gezegd dat ik op schoolreisje ging. Maar drie vriendinnen en mijn zus heb ik wel verteld waar ik was. Achteraf hoorde ik dat mijn ouders sceptisch waren en dat ze mij bij de politie als vermist wilden opgeven. Gelukkig heeft een van mijn vriendinnen mijn ouders uitgelegd dat ik veilig was en voor een tv-programma op Curaçao zat.’

Hoe reageerden je ouders toen je thuiskwam?
‘Ze waren opgelucht. Ik heb ook gelijk alles verteld. Ik had verwacht dat ze zouden vragen waar ik in godsnaam mee bezig was, maar ze waren zo bezorgd dat ze alleen maar blij waren dat ik veilig was.’

Hoe ga je om met de aandacht die je nu krijgt?
‘Op straat word ik wel herkend, zelfs in Zwolle. Ik voel wel aan wanneer mensen mij herkennen. Maar ze spreken mij er niet op aan, en dat vind ik jammer. Ik denk dat mensen bang zijn dat ik ga bijten, maar zo ben ik niet. Al heb ik dat imago wel in het programma neergezet. Voor jongeren is het denk ik wel bijzonder dat ze iemand zien lopen die ze van tv kennen. Leeuwarden is maar klein, dus kennen veel mensen mij wel. Toch is het opeens heel bijzonder dat mensen mij op straat zien lopen. Dus dat vind ik wel gek. Daar kan ik nog niet aan wennen.’

In het programma vertel je dat je lief en onschuldig lijkt, maar volgens mij ben je dat ook, of niet?
‘Kijk, de cast van Ex on the Beach zei gelijk tegen mij dat ik er lief en onschuldig uitzie. Maar ik ben ook jong geweest, heb me laten gaan en heb geëxperimenteerd. Dus helemaal onschuldig ben ik niet. Maar lief ben ik zeker.’

Hoe bewust ben je van het feit dat jongeren je als voorbeeld zien?
‘Vooral jongere meiden zijn er gevoelig voor en ik ben mij er van bewust dat ik nu een voorbeeldfunctie heb. Ik wil alleen niet dat meiden dit voorbeeld volgen. Het is natuurlijk een reality-programma en er gebeuren dingen die 18+ zijn, maar belangrijk is om goed na te denken over de dingen die je doet.’

Twijfel je nu achteraf of je wel ja tegen Ex on the Beach had moeten zeggen?
‘Soms twijfel ik, maar ik sta er wel achter. De beelden zijn er, het is gebeurd. Ik had misschien wel dingen anders willen doen, maar ik kan het niet meer veranderen.’

Nu je die rol in de media hebt. Hoe ga je die gebruiken om die bewustwording bij jonge meiden te creëren?
‘Ik had mijzelf en mijn vrienden en familie beloofd dat ik na de uitzendingen niets ga doen met de tv, social media of wat dan ook. Maar eigenlijk heb ik voor mijzelf en voor de jongere kijkers wel wat recht te zetten. Dus ik zal nog wel een aantal interviews doen. Maar voor nu heb ik verder geen plannen om verder iets in de media te doen, al sluit ik niets uit.’

Wat zijn jouw toekomstplannen na Ex on the Beach en je opleiding?
‘Ik wil heel graag de advocatuur in. Mijn route is al uitgestippeld. Hierna komt het HBO en daarna de universiteit; ik moet waarschijnlijk nog tien jaar studeren. Dit is wel wat ik al van jongs af wil. Ik heb de gekkigheid wel gehad en wil me nu graag focussen op de toekomst. Trouwen, kinderen, dat zie ik ook wel zitten.’

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *