Leeuwarden schrapt festivals in 2020

Festivals die worden geschrapt? Ja, het is echt waar, ondanks de groeiende populariteit. Het gaat om Promised Land, Brak in het Park, de Oktoberfesten op het Oldehoofsterkerkhof en Zaailand en het Tuinfeest in de Prinsentuin die niet door zullen gaan in 2020. De reden: te weinig politie beschikbaar.

De gemeente en politie willen meer politiemankrachten beschikbaar stellen voor de woonwijken en daardoor blijft er automatisch minder over om in te zetten tijdens evenementen. Daarnaast speelt het ook een rol dat het Eurovisie Songfestival, de Formule 1 en wedstrijden van het EK-voetbal dit jaar in Nederland plaatsvinden. Hier zal extra politie uit het hele land worden ingezet.

Je zult je afvragen, waarom juist deze festivals? Om te veiligheid van bezoekers te garanderen is het noodzakelijk dat er voldoende politie op de been is. Het blijkt dat bij de hierboven genoemde festivals in verhouding meer politie nodig is om de veiligheid te kunnen garanderen, dan bij bijvoorbeeld Into the Grave, Welcome to the Village, Bevrijdingsfestival Leeuwarden en het Straatfestival.

1 Reactie to “Leeuwarden schrapt festivals in 2020”

  1. Het is toch te gek voor woorden dat wij onze festivals moeten opofferen omdat in andere steden onze agenten worden ingezet . Juist de Culturele inslag van Hoofdstad en de aanloop van meer toeristen bekendheid maken juist dat Leeuwarden weer LEEFT!!
    Misschien een optie voor de gemeente , het inzetten van ‘onze’ agenten een rekening presenteren naar de gemeenten van andere evenementen… Zodat wij hier weer mensen in kunnen huren voor ONZE festivals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *