Leeuwarden heeft nu slimme verkeerslichten voor een betere doorstroming

Sinds deze week beschikt Leeuwarden over negen zogenoemde slimme verkeerslichten. Met deze ‘intelligente verkeersregelintallaties’ kan je als automobilist via een app op je telefoon of op je navigatie zien of het stoplicht op rood of groen staat.

Een voordeel van de slimme verkeerlichten is dat je op tijd je snelheid kunnen aanpassen en dit moet zorgen voor een betere doorstroming. De installaties zijn uitgebreid getest, zodat het zeker is dat er de juiste informatie wordt gegeven. Via de app Flitsmeister kun je actuele stand van de verkeerslichten bekijken. Een bijkomend voordeel is ook dat het verkeerslicht sneller op groen springt wanneer je bij een kruispunt komt. Voor de toekomst wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om in de app aan te geven hoelang het nog duurt voordat het licht weer op groen gaat.

De verkeerslichten waar het omgaat staan op toegangswegen en kruisingen in Leeuwarden: Drachtsterplein, Rietgras – Aldlansdyk, Oostergoplein – Oostergoweg – Aldlansdyk, Borniastraat, Westelijke invalsweg vanaf de Haak om Leeuwarden tot en met de kruising Slauerhoffweg – Westeinde. De komende tijd komen er nog meer bij! In 2021 worden namelijk ook de verkeerslichten op de kruisingen op de Dammelaan aangepast.

Bron: LC

1 Reactie to “Leeuwarden heeft nu slimme verkeerslichten voor een betere doorstroming”

  1. Bij verkeerslichten moet je altijd goed opletten, met name voor die lieden die altijd zo nodig door rood licht moeten jakkeren.

    Met deze app-toestanden zitten ze nog meer aan de telefoon te prutsen ( mag niet) om te kijken hoe ver ze kunnen gaan bij dit soort stoplichten. Het wordt er alleen maar onveiliger op.
    Ik lees nergens iets over camera’s die geplaatst zijn danwel zullen worden om notoire rijders op de bon te slingeren bij te hard rijden dan wel door rood jakkeren.
    De verkeersveiligheid is m.i hier niet mee gediend, en met name fietsers niet.
    Het stimuleert alleen maar nog harder te jakkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *