Albert Heijn Hurdegaryp doet er alles aan om de kerstdrukte te vermijden

Voor velen is de supermarkt toch een beetje een uitje, nu we vanwege het coronavirus veel meer thuiszitten. Nu de kerstdagen eraan zitten te komen, willen we natuurlijk ook een beetje lekker eten. Dat betekent dat het een stuk drukker kan worden in de supermarkten. Om dat tegen te gaan, heeft de Albert Heijn verschillende maatregelen doorgevoerd. We spreken assistent-supermarktmanager Mees, die samen met zijn collega Pietsje eindverantwoordelijke van de winkel is en de dagelijkse bedrijfsvoering verzorgt.

Ook voor Mees was het coronavirus even wennen. Vooral de tweede lockdown hakte erin, vertelt hij. De eerste golf had eigenlijk veel minder impact in Hurdegaryp, vertelt hij. “Sinds de zomervakantie is het wat meer onder de men­sen gaan leven. In maart was het voor velen hier nog zo’n ver-van-mijn-bed-show. Nu zijn er bijvoorbeeld hier en in de nabijgelegen dorpen ook mensen ziek geworden. Wij hebben overigens wel geluk gehad, want er zijn amper besmettingen. Wel hebben veel mensen een test gedaan.”

Waar er in een grote stad als Leeuwarden mensen eerder weigeren om bijvoorbeeld een karretje of mandje mee te nemen gaat het hier in Hurdegaryp eigenlijk bijna altijd goed, vertelt Mees. “Maar met dingen als een deurbeleid wil je natuurlijk niet bezig zijn. Je werkt in een supermarkt. Het is vervelend, maar valt verder gelukkig wel mee. Niemand doet moeilijk aan de deur.”

Eerdere aanbiedingen en ruimere openingstijden

Omdat men met kerst wat meer en luxere inkopen doet, waardoor het iets drukker wordt in de supermarkt, heeft Albert Heijn besloten om de eerste kerstaanbiedingen eerder te publiceren. Nu zijn een aantal weken voor kerst de eerste aanbiedingen al bekend, in plaats van een paar dagen voor kerst. Zo kun je vanaf week 50 al de meest gekochte houdbare kerst­producten voor een scherpe prijs in je karretje stoppen.

Daarnaast worden de openingstijden met een paar uur verruimd. “Het is niet iets verplichts, maar vanuit Albert Heijn was het een landelijk advies. Sommige winkels doen het niet, maar wij heb­ben ervoor gekozen om het wel door te voeren”, vertelt Mees. Op 22 en 23 december is de supermarkt geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur en op 24 december van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Luxere vleessoorten en kerstbanketstaaf

Omdat we met kerst ook iets luxer eten dan normaal (het is natuurlijk een feestdag), kun je sinds twee jaar bij de supermarktketen ook extra luxe vleeswaren bestellen. Deze worden geleverd door een heuse keurslager, wat betekent dat je een hogere kwaliteit vlees krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit grote kalkoenen of eenden- en gan­zenborst. “Het eerste jaar dat Albert Heijn het deed, was het niet zo populair. Afgelo­pen jaar wel! De landelijke keten gaat daar groot op inspelen. Als je het nu bestelt, wordt het geleverd in een afgesloten kistje die je hier in de winkel kunt ophalen.” Wanneer je dit doet, heb je dus gegarandeerd een lekker stuk vlees tijdens kerst!

Vanwege corona was er bij de supermarkt de neiging om even uit te pakken en iets leuks te doen voor het dorp. Daarom krijg je twee dagen voor kerst bij vijfendertig euro aan boodschappen een banketstaaf mee, die wordt geleverd door Vos Banket.

“Het is en blijft leuk om mensen te verrassen en betrokken te blijven”

“We wilden toch nog iets leuks doen”, vertelt Mees. “Vanwege het coronavirus gaan andere activiteiten niet meer door, dus bedachten wij dit initiatief. We hebben meerdere leuke dingen gedaan, zoals tijdens Sint Maarten. We spraken af met de scholen dat hun route hier bij de Albert Heijn startte en gaven de kinderen zakjes met snoep. Zo kunnen we toch nog iets leuks doen voor de mensen in het dorp.”

“Het is en blijft leuk om mensen te verrassen en be­trokken te blijven. Daarnaast gaan we ook de voedsel­bank in Tytsjerksteradiel sponseren met een kerst­cadeau voor alle gezinnen die daar gebruik van maken. Dit kerstcadeau zit vol met allerlei lekkere Albert Heijn hapjes, zowel zoet als hartig. Zo hebben ook zij tijdens de feestdagen iets extra’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *