Leeuwarden Eet: de bestelservice waar iedereen gelukkig van wordt

Mocht je het nog niet weten: sinds driekwart jaar kun je, naast de bekende thuisbezorgservices, ook genieten van Leeuwarden Eet! Net zoals bij de grotere namen kun je via Leeuwarden Eet een maaltijd bestellen bij jouw favoriete restaurant, die vervolgens wordt thuisbezorgd bij jou. Narayan de With en Jeroen Beekers, twee van de mensen achter het platform, vertellen ons hoe het in de afgelopen periode is gegaan.

Eerst nog even een korte uitleg: wat maakt Leeuwarden Eet zo bijzonder? Voornamelijk het feit dat de lokale ondernemer zelf centraal staat. Zo krijgt de restauranthouder de aandacht en verzint het bedrijf samen met de restauranthouder allerlei leuke promoties.

Lage commissie

Daarnaast betalen ondernemers een veel lagere commissie aan Leeuwarden Eet. Een ondernemer betaald bijvoorbeeld dertien procent commissie, plus €0,25 administratiekosten per bestelling aan de welbekende oranje bezorgdienst. Leeuwarden Eet hanteert een vast percentage van slechts acht procent. Dit is voordeliger voor de ondernemers en ligt contractueel vast. Er zijn verder ook geen administratiekosten, transactiekosten of andere kosten voor de deelnemende restaurants.

Overigens is het mogelijk bij de oranje concurrent van Leeuwarden Eet om meer te betalen en zo een hoger plekje op de bezorgsite te krijgen. Zo kan iedereen zich ‘omhoog kopen’. “Daar willen wij echt vanaf”, vertelt Narayan. “Je kunt namelijk ontzettend veel lekker eten halen in de stad, maar doordat sommige restaurants betalen om bovenaan de pagina te staan, zie je dat niet.”

“Wij staan voor lokaal, bewust en eerlijk en vinden het niet kunnen dat betalen om hoger op de pagina te staan onder het kopje ‘eerlijk’ valt. Bij ons kun je kiezen op basis van bijvoorbeeld reviewscore, wel of geen bezorgkosten, Local Deals of gewoon op de lekkerst uitziende foto’s.”

Snelst groeiende steden

Sinds de lancering is gebleken dat wij wel houden van een goede bezorgdienst: Leeuwarden is namelijk een van de snelst groeiende steden waar het bedrijf actief is! Inmiddels zijn er meer dan vijftig restaurants aangesloten bij Leeuwarden eet. “Je merkt echt dat Leeuwarden een typische stad is die bij ons past en klaar voor ons is”, vertelt Jeroen.

Simpel gezegd is het niet zo dat een kleine ondernemer zich aansluit bij een groot bedrijf, maar dat een groot bedrijf zich juist aansluit bij de kleine ondernemer. Zo is Leeuwarden Lounge een van de hardlopers. “Ze hebben zich vrij snel bij ons aangesloten, omdat de kosten voor het bezorgen elders gewoon te hoog waren. Door onze samenwerking is dat dus een stuk goedkoper geworden. Restaurants die goed bij ons draaien, besparen wel zo’n €12.000 op jaarbasis. Daarmee kunnen ze betere inkopen doen, extra personeel aannemen en hogere kwaliteit leveren. Dit leidt tot een gezonde horecasector.”

Lokale kortingen en sector gezond maken

Bestellen via Leeuwarden Eet is nog makkelijker sinds de lancering van de nieuwe app. Check zelf gratis hoe gaaf het is! Alle bedrijven worden er op een eerlijke, maar ook op een leuke manier laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld de Local Deals, die wekelijks terugkeren en zie je in één oogopslag welke restaurants gratis bezorging hanteren. “Deals en promoties komen deels vanuit Leeuwarden Eet en deels vanuit de restaurants zelf”, vertelt Narayan.“

Wanneer een restaurant vijf procent korting biedt, kunnen wij er tien procent bij doen. Zo lopen kortingen op tot wel 50%! Zulke dingen vind je alleen bij ons, in tegenstelling tot platformen waar restaurants flink moeten betalen om bovenaan te mogen staan.”

Exclusieve restaurants

“Er zijn ook restaurants die exclusief op ons platform staan”, vult Jeroen aan. “Dat is wat ons onderscheid van andere bezorgplatformen. Samen willen we proberen om de lokale horecasector weer gezond te krijgen. Dat kan alleen als we vaste, eerlijke, lage kosten berekenen.”

“Binnenkort lanceren we een bezorgplatform voor restaurants waarbij onze bezorgers naar het restaurant toe komen om de bestelling op te halen en naar de klant te brengen. Naast bestellingen via Leeuwarden Eet, mogen restaurants ook bestellingen die via hun eigen kanalen binnenkomen door ons bezorgplatform laten bezorgen. Dat wordt enorm gewaardeerd in steden waar wij het al aanbieden. Wij zouden willen zeggen: blijf lekker bestellen. Er zijn zulke goede horecagelegenheden in de stad. Dat is wat de stad uniek maakt. Laten we datbehouden met zijn allen.”

Door middel van het bestellen van je eten via Leeuwarden-eet.nl steun je de lokale horeca. In deze zware tijden is dat erg hard nodig. Jij iets extra’s, zij iets extra’s! Meld je aan voor de nieuwsbrief op Leeuwarden-eet.nl en ontvang wekelijks op vrijdag alle Local Deals in je mailbox!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.