Leeuwarden bouwde vorig jaar 712 woningen, 245 gesloopt

De woningvoorraad van Leeuwarden is afgelopen jaar met 467 huizen gegroeid. Dat komt doordat er 712 nieuwe woningen werden opgeleverd, terwijl er 245 werden gesloopt.

Dat valt te lezen in het jaarverslag van de gemeente. De nieuwe woningen waren gelijkelijk verdeeld over de bebouwde kom en nieuwbouwwijken aan de rand, terwijl de sloop voornamelijk bestond uit corporatiehuizen, zoals in de wijk rond het Cambuurstadion. 

Er is momenteel heel veel vraag naar woningen in Leeuwarden, maar relatief weinig aanbod doordat de proceduretijd om nieuwe plannen te ontwikkelen erg lang is, waardoor de markt van nieuwbouwwoningen in Leeuwarden onder spanning staat, aldus de gemeente. ‘’Bovendien is er nog steeds sprake van hoge bouwkosten, waardoor de projectontwikkelaars onder druk staan om de woningprijzen betaalbaar te houden.’’

Zolang de hypotheekrente laag blijft, blijft de vraag juist hoog volgens de gemeente, maar door een onverwachte gebeurtenis kunnen de omstandigheden plotseling veranderen. 

Bron: LC

1 Reactie to “Leeuwarden bouwde vorig jaar 712 woningen, 245 gesloopt”

  1. Prachtig maar sociale huurwoningen zijn er te weinig. Zou mooi zijn dat de komende jaren juist die wat meer gebouwd worden.
    En dan bedoel ik niet als vervanger van de oude woningen maar meer zoals stukje wijk Tolhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *