Kringloopwinkel Leeuwarden binnenkort in nieuwe serie van VPRO

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 december is de nieuwe serie ‘De kracht van de kringloopwinkel’ te zien om 21.10 op NPO 2. Deze hartverwarmende serie is het vervolg op de succesvolle serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ welke in 2017 op de buis verscheen. In de afleveringen wordt meegekeken met verschillende kringloopwinkels in Nederland, waaronder die in Leeuwarden.

Kringloopwinkel Estafette Leeuwarden zal op maandag en dinsdag te zien in de documentaireserie. De winkel noemt zichzelf Recycle Boulevard, met andere woorden er wordt gebruik gemaakt van oude spullen waar weer iets nieuws van gemaakt kan worden. In de serie wordt dit aangeduid met het begrip upcyclen, waar in deze reeks ook speciaal de aandacht naar uit gaat.

Wat je verder kunt verwachten van de serie zijn vijf afleveringen met verrassingen, unieke vondsten, bijzondere mensen en hartverwarmende verhalen. Naast de spullen die in een kringloopwinkel een tweede kans krijgen, geldt dit in sommige gevallen ook voor de medewerkers. Zij ontdekken nieuwe talenten en geven weer een andere invulling aan hun leven. Prachtig en tegelijkertijd indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *