Kent u deze zaak nog? Laura en de Chef

Door de jaren heen heeft onze mooie en geliefde stad veel ondernemers gekend die Leeuwarden bruisender, leuker of aantrekkelijker hebben gemaakt. Maar zo zijn er ook veel winkels van vroeger verdwenen uit ons straatbeeld. Wij nemen je graag mee terug in de tijd. Want: ken jij Laura en de Chef nog?

Een goede lunch is veel meer dan een uitsmijter of een kroket op een sneetje brood. En om dat te laten zien is Laura Terpstra in 2016 begonnen met Laura & de Chef. Naast een heerlijke lunch kon je al vanaf 09.00 uur bij haar terecht voor het ontbijt en aan het eind van de middag voor een lekkere borrel (inclusief hapjes).

Biologisch en regionaal

Wat dacht je bijvoorbeeld van wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, kwark met huisgemaakte granola of verse croissants met biologische jam? En qua lunch kon je hier terecht voor een wortelgembersoep, een broodje paddenstoelen met tijm, een broodje ossenworst met ei of de lauwwarme salade van suikerbrood en geitenkaas.

De chef kookte met biologische ingrediënten en er werd veel regionaal ingekocht: zo kwam de geitenkaas van Doetie uit Jubbega en het vlees van Bakker uw Slager uit de Sint Jacobsstraat.

Meer vastigheid

En Laura & de Chef kon op veel positieve reacties rekenen! Maar helaas komt aan al het moois een einde. Zo ook aan de lunchroom. Laura stopte omdat haar privéleven er totaal anders uitzag dan toen ze begon, liet ze in 2019 aan ons weten.

Ze had namelijk behoefte aan meer vastigheid en kon het drukke horecaleven moeilijk combineren met haar privéleven. De zaak is verdergegaan als Wijnlokaal bij de Mannen, dat inmiddels helaas ook is gesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *