Kent U Deze Zaak Nog? | Het MauritsHuis

Het MauritsHuis startte in 2013 aan de Voorstreek en werd opgericht door Maurits Verlinden. Op de website stond te lezen “Het MauritsHuis is een ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers van de stad. Hier voel je dat de mensen betrokken zijn met elkaar en de omgeving. Bij je tafel, aan de bar, op je bord én in je glas. Een sociale ontmoetingsplek waar iedereen zich welkom voelt.”

Vanaf het begin was het MauritsHuis een van de goedkopere restaurants van Leeuwarden. Op de menukaart vond je gerechten van onder de €10,- en een special kostte €12,50. De menukaart hing af van wat er voor een scherper prijs ingekocht kon worden. Had je de ene week een lekkere biefstuk? Grote kans dat die de week daarna niet meer op de menukaart terug te vinden was.

Exposities

De naam van het MauritsHuis komt natuurlijk overeen met het Mauritshuis in Den Haag. En die locatie is natuurlijk bekend vanwege de imposante collectie klassieke schilderijen uit de Gouden Eeuw. En schilderijen bekijken? Dat kon je ook in het MauritsHuis in Leeuwarden doen. De wanden van het Leeuwarder MauritsHuis werden namelijk ook gebruikt om het werk van een kunstenaar te exposeren. Alleen waren de kunstenaars iets minder bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *