Kent u ‘de grootste grabbelton van Nederland’ nog..? De Knaakland.

Tot het jaar 2002 was de keten Knaakland te vinden in het stadsbeeld van Leeuwarden. Wie in die tijd in Leeuwarden woonde of hier regelmatig kwam, kan het zich vast nog wel herinneren. In 2002 werd de naam veranderd in Euroland. Deze winkel was te vinden in Winkelcentrum Bilgaard en in Nieuwestad.

De geschiedenis van Knaakland

De keten vindt zijn oorsprong in 1997, toen het bedrijf 2.50 Shop heette. Men kon er toen artikelen kopen voor 2 gulden 50. In 2001 werd de keten Knaakland overgenomen, en deze naam werd in 2002 veranderd nadat de euro werd ingevoerd. Vanaf dat moment werden er in de winkels vele artikelen verkocht voor een euro per stuk.

Failliet

In begin 2017 ging de keten Euroland failliet. De concurrentie met bedrijven als Action en Big Bazaar zorgde helaas voor tegenvallende resultaten. In Nederland had Euroland op dat moment 23 vestigingen. In 2011 zouden dit er nog 45 zijn, maar door de tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren heeft een aantal winkels haar deuren al moeten sluiten. Op het moment dat het faillissement bekend werd gemaakt, liet het bedrijf weten te hopen op een doorstart. Later bleek dat de doorstart helaas niet mogelijk bleek.

Leuk om te weten is wellicht dat de keten Boekenvoordeel onder dezelfde holding valt. Gelukkig voor Boekenvoordeel ontsprong deze winkel de dans: zij behaalden zeer goede resultaten en bleven daardoor als keten bestaan.

De keten Knaakland

Het merk noemde zichzelf ‘De grootste grabbelton van Nederland’. In de winkels kon je ook van alles kopen: feestartikelen, batterijen, fotoboeken, decoraties, kaarsen, gereedschap, zeep… En dat alles voor 2 gulden 50, en later voor een euro.

De kans is groot dat je in de tijd van Knaakland wel eens in één van de winkels bent geweest. Wij zijn benieuwd: wat heb jij allemaal bij Knaakland gekocht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.