Kent u de fameuze Leeuwarder discotheek Rock It nog?

De plek voor de eeuwige discussie aan de deur over sportschoenen. De plek waar je op het podium stond te dansen op techno, tech-house en deephouse tot de lichten aan gingen. Ja, Amsterdam had de Roxy, Leeuwarden had de Rock It. Het klinkt misschien wat overdreven, maar zo voelden de Leeuwarders het destijds wel. De discotheek aan het Ruiterskwartier beleefde haar hoogtijdagen in de jaren negentig en stond altijd vol met een dansende massa. Het pand werd uiteindelijk verkocht aan de gemeente, die het verpauperde Harmoniekwartier graag wou opknappen.

Ooit gold de Rock It als het bruisend middelpunt van de Leeuwarder uitgaansscene. Mede door de herinrichting van het Ruiterskwartier verhuisde de discotheek ongewild van middelpunt naar uithoek van het Leeuwarder centrum. Langzamerhand verloor de Rock It haar glans maar Piter Terpstra (34), drijvende kracht achter het Friese technolabel Klopfgeist en mede-aanjager van de succesvolle feesten in Paradigm Groningen, was vastberaden om de club weer in ere te herstellen.

Geen ‘popiejopie house’

Doordat de dj’s eclectisch draaiden, creëerden ze een heel divers publiek. Het was een samensmelting van hockey’er tot kraker tot punker. De hele tent was een swingende massa waar iedereen elkaar accepteerde. Kenmerkende geluiden voor de toonaangevende houseclubs van de jaren negentig. Ze wouden betere muziek horen dan de ‘popiejopie house’ die toen de hitlijsten domineerde.

2 Reacties op “Kent u de fameuze Leeuwarder discotheek Rock It nog?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *